Επέστρεψαν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Επέστρεψαν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία

"Όλα τα έργα μας λειτουργούν κανονικά"

Στις εργασίες τους επέστρεψαν με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική που εδώ κι έναν μήνα είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης οι εργαζόμενοι γύρισαν πίσω στα εργοτάξιά τους υπογράφοντας την άρση της διαθεσιμότητάς τους και θέτοντας ξανά σε λειτουργία τα μεταλλεία.

Σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Γιώργος Χατζής, τόνισε πως αισθάνεται μερικώς δικαιωμένος για τον αγώνα που έδωσε εκείνος μαζί με τους συναδέλφους του, ώστε να επιστρέψουν όλοι στα πόστα τους.

«Οι εργαζόμενοι γυρίσαμε στις θέσεις μας, όπως ακριβώς είχαμε θέσει ως στόχο. Όλα τα έργα μας λειτουργούν κανονικά. Αισθανόμαστε μερικώς δικαιωμένοι. Ήταν ένας αγώνας της κοινωνίας της Χαλκιδικής και των εργαζομένων για ανάπτυξη και ευημερία. Ο αγώνας μας δείχνει ότι μπορεί στη χώρα μας να έρθουν η ανάπτυξη κι οι επενδύσεις. Όσον αφορά στην τελική απόφαση του ΣτΕ θεωρούμε ότι για ακόμα μια φορά θα δικαιωθούμε, αλλά κρατάμε τις επιφυλάξεις μας. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζής.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ με απόφασή του ανέστειλε προσωρινά την απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη (19 Αυγούστου) με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις εγκρίσης εδω τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν οι όροι των τεχνικών μελετών.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ