Επί τέσσερις ώρες απολογούταν ο γιατρός για τις συνταγές με ναρκωτικά  - Karfitsa.gr
Slider Θεσσαλονίκη

Επί τέσσερις ώρες απολογούταν ο γιατρός για τις συνταγές με ναρκωτικά 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 10.000 ευρώ αφέθηκε το μεσημέρι ο 62χρονος παθολόγος ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για έκδοση συνταγών με ναρκωτικά σκευάσματα σε ονόματα τρίτων, τις οποίες πουλούσε σε τοξικομανείς. Ο γιατρός απολογούταν επί τέσσερις ώρες στην ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 62χρονος ισχυρίστηκε στην απολογία του πως εξέδιδε τις συνταγές για λόγους ανθρωπισμού σε πέντε συγκεκριμένους τοξικομανείς, «χρεώνοντας» ουσιαστικά τα ΑΜΚΑ ανθρώπων του περιβάλλοντός τους, επειδή στους ίδιους δεν μπορούσε να συνταγογραφήσει. Πηγές ανέφεραν πως στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τέτοιες συνταγές που εξέδιδε διαρκώς από το 2019.

Ο γιατρός παραδέχτηκε ότι εισέπραττε για κάθε συνταγή 20 ευρώ, αναφέροντας ότι αυτή είναι η τιμή για οποιονδήποτε ασθενή επισκεφτεί το ιατρείο του για να συνταγογραφήσει φάρμακα. Συμπλήρωσε πως στην περίπτωση των αστυνομικών που παρουσιάστηκαν παριστάνοντας τους τοξικομανείς φοβήθηκε με την παρουσία τους γι’ αυτό εξέδωσε τις συνταγές, όμως είχε σκοπό, όπως ανέφερε, να ακυρώσει τις συνταγές.

Η φερόμενη δράση του γιατρού έγινε αντιληπτή από αστυνομικούς της ασφάλειας Φλώρινας οι οποίοι πραγματοποίησαν έφοδο στο ιατρείο του, αφού προηγουμένως συνάδελφοί τους είχαν πάρει στα χέρια τους συνταγές με ναρκωτικά σκευάσματα, πληρώνοντας 20 ευρώ για κάθε μία. Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα του εκτός της χρηματικής εγγύησης, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ