Επιστολή διαμαρτυρίας του Στ.Κοντονή στην UEFA για το πανό των Αλβανών - Karfitsa.gr
Αθλητισμός

Επιστολή διαμαρτυρίας του Στ.Κοντονή στην UEFA για το πανό των Αλβανών

Ο κυβερνητικός παράγοντας αφού χαρακτηρίζει απαράδεκτο το περιεχόμενο, ζητά ...

kontonisΤο προκληκτικό πανό των Αλβανών οπαδών στο ματς με τη Σλοβακία προκάλεσε την οργή της ελληνικής κυβέρνησης.

Μετά την αντίδραση του υπουργείου εξωτερικών, ήρθε και η διαμαρτυρία από πλευράς του υφυπουργείου αθλητισμού, με τον Σταύρο Κοντονή να αποστέλνει επιστολή στην UEFA (κοινοποιήθηκε επίσης σε FIFA και ΕΠΟ) για το πανό που ανήρτησαν οπαδοί της Αλβανίας στη διάρκεια του αγώνα με την Ελβετία.

Ο κυβερνητικός παράγοντας αφού χαρακτηρίζει απαράδεκτο το περιεχόμενο, ζητά παράλληλα την τιμωρία των Αλβανών αλλά και την λήψη μέτρων για να αποτραπούν στο μέλλον τέτοιες ενέργειες.

Αναλυτικά η επιστολή του Σταύρου Κοντονή:

«Σας εκφράζω την εντονότατη διαμαρτυρία της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάρτηση πανό με περιεχόμενο προκλητικό, συκοφαντικό, ανιστόρητο και προσβλητικό για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Διερωτώμεθα, πως είναι δυνατό να υλοποιήθηκε η παραπάνω ιταμή ενέργεια, με την οποία καταστρατηγήθηκαν οι αυστηρότατοι σχετικοί κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ, απόλυτα γνωστοί σε όλες τις Εθνικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες, και ακόμα περισσότερο, πως συνέβη κάτι τέτοιο εν μέσω εφαρμογής αυστηρότατων ελέγχων ασφαλείας και υλοποίησης ενός ευρύτατου σχεδιασμού λήψης προληπτικών μέτρων για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών.

Αναμένουμε, εκ μέρους της ΟΥΕΦΑ τη σαφή καταδίκη της ενέργειας αυτής, την άμεση και αυστηρή εφαρμογή των προβλεπομένων από τους κανονισμούς κυρώσεων για τα φαινόμενα αυτά και τους υπευθύνους, και κυρίως τη λήψη μέτρων εκ μέρους σας, ως διοργανώτρια αρχή, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες προβοκατόρικες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας».naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ