Επιστολή Γεννηματά σε Τόσκα για τα μέτρα ασφαλείας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Karfitsa.gr
Πολιτική

Επιστολή Γεννηματά σε Τόσκα για τα μέτρα ασφαλείας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή την επίθεση με μολότοφ το βράδυ της Κυριακής...

δεθ φωφη καρφιτσα

Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, απέστειλε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «μια κατάσταση που έχει καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη».

«Η διπλή επίθεση με μολότοφ, που έγινε στα γραφεία μας το βράδυ της Κυριακής 13/12, ήταν η τελευταία μιας μεγάλης σειράς επιθέσεων, επαναλαμβανομένων κατά πυκνά διαστήματα και με αύξουσα συχνότητα και επικινδυνότητα την τελευταία περίοδο», σημειώνει η κ. Γεννηματά, η οποία τονίζει ότι «το ιστορικό των επιθέσεων με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, των περιπτώσεων των τρομοκρατικών επιθέσεων σε βάρος των γραφείων μας, αλλά και των συχνότατων απειλών εις βάρος μας, το γνωρίζει άριστα η ηγεσία της Αστυνομίας».

Η κ. Γεννηματά καταγγέλλει ότι το Σχέδιο Προστασίας που οι αρμόδιοι εκπόνησαν, έχει εγκαταλειφθεί, καθώς και ότι «παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, δεν έχει ληφθεί καμιά απολύτως μέριμνα. Φαίνεται ότι μιλούμε “εις ώτα μη ακουόντων”».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενδεικτικά είναι όσα αναφέρονται στις από 2/2/2015, 10/2/2015 και 19/10/2015 αναφορές προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας του επικεφαλής των αστυνομικών, που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των γραφείων του κόμματος. «Επίσης και οι από 9/2/2015 και 21/10/2015 επιστολές του Γενικού Διευθυντή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως και η σχετική τηλεφωνική μας επικοινωνία», συμπληρώνει.

Υπογραμμίζει δε ότι «οι καταστάσεις που δημιουργούνται ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους, όχι μόνο για τις εγκαταστάσεις μας αλλά, κυρίως, για τους εργαζομένους μας, για τους πολίτες που μπαινοβγαίνουν στα γραφεία μας, για τα στελέχη μας και για τους ίδιους τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των γραφείων μας».

«Γι’ αυτό, είναι ανάγκη να ξαναδείτε συνολικά το σοβαρό αυτό θέμα, συνεκτιμώντας την ιδιαιτερότητα και την επικινδυνότητα της υπόθεσης. – Πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν οι ευθύνες γίνουν ασήκωτες», καταλήγει η κ. Γεννηματά.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ