"Επιστράτευση εάν κατέβουν οι διακόπτες" λέει η κυβέρνηση - Karfitsa.gr
Κοινωνία

“Επιστράτευση εάν κατέβουν οι διακόπτες” λέει η κυβέρνηση

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για "σαμποτάζ κατά του κράτους"

dei

Με επιστράτευση ενδέχεται να απαντήσει η κυβέρνηση στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε περίπτωση που οι συνδικαλιστές αποφασίσουν να κατεβάσουν τους διακόπτες, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της «Μικρής ΔΕΗ».

Μιλώντας στον Σκάι, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη έκανε λόγο για «σαμποτάζ κατά του κράτους» και ανέφερε: «Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει… Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα, δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους (σ.σ το μπλακ άουτ)… 20 εκατ. τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό» διαμήνυσε η κ. Βούλτεψη

Συνεχίζοντας κ. Βούλτεψη ανέφερε: «Να έχουμε τους συνδικαλιστές να παίρνουν τα χρήματα για να πηγαίνουν ταξίδια; Η ΔΕΗ δεν ξεπουλιέται, ήδη έχει μετόχους, εισήχθη στο ΧΑ» σημείωσε, διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθούν από την επιχείρηση για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της στη ΝΑ Ευρώπη κάτι που δεν εχει χρήματα να κάνει σήμερα.

Το νομοσχέδιο στη Βουλή

Το νομοσχέδιο για τη Μικρή ΔΕΗ εισάγεται αύριο ή μεθαύριο στη Βουλή. Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν τη Δευτέρα στις βελτιώσεις που αφορούν τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και τη διατήρηση των κοινωνικών παροχών (κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, χρησιμοποίηση των υδάτινων πόρων για άρδευση, κ.ά).

Επιπλέον συμφώνησαν ότι «με όλες αυτές τις προϋποθέσεις για τη ‘μικρή ΔΕΗ’ μπορεί να ενδιαφερθούν μόνο σοβαροί στρατηγικοί επενδυτές στο χώρο της ενεργειακής αγοράς. Εάν δεν πληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις ως προς το επενδυτικό πρόγραμμα, το τίμημα, τις εργασιακές σχέσεις και τις άλλες δεσμεύσεις αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα, τότε ο διαγωνισμός θα αποβεί άγονος».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ