Επιστροφή στις αγορές το 2016 βλέπει ο Τσακαλώτος - Karfitsa.gr
Πολιτική

Επιστροφή στις αγορές το 2016 βλέπει ο Τσακαλώτος

Τι υποστήριξε σε συνέντευξη του

tsakalotos-eurogroup1Η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα και έχει ήδη δεσμευτεί γι’ αυτό απέναντι στους εταίρους της, δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική Handelsblatt η οποία δημοσιεύεται αύριο, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Υποστηρίζει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σοϊμπλε, ο Φινλανδός Α. Στουμπ αλλά και ο επικεφαλής Γερούν Ντεϊσενμπλουμ, ξεκαθάρισαν –στο πλαίσιο των διμερών επαφών που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες- ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι διαπραγματεύσιμη. «Δεν εννοούσαν μόνο σε όρους τεχνικής υποστήριξης αλλά και σε όρους χρηματοδότησης» προσέθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Όσον αφορά στο χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε αισιόδοξος μιλώντας για χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Ο Έλληνας υπουργός απάντησε ακόμη και στο ερώτημα για το πότε πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές: μίλησε για το τέλος του 2016. «Δεν είναι βέβαιο αλλά αποτελεί μια λογική εκτίμηση» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ