Επίθεση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω... Χονγκ Κονγκ - Karfitsa.gr
Πολιτική

Επίθεση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω… Χονγκ Κονγκ

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον Ανέλξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο για...

samaras

Την πολιτική της κυβέρνησής του υπεραμύνθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε συνέδριο στο Χονγκ Κονγκ, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλιας του στο Asian Investment Conference, από τον Ιούλιο του 2012 ως τον Δεκέμβριο του 2014 η Ελληνική Οικονομία βελτιώθηκε σημαντικά από κάθε άποψη.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «λαϊκιστική» την σημερινή κυβέρνηση η οποία ξανάφερε πίσω τη χώρα στην ύφεση. «Τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 τις χάσαμε. Αν και οι πολιτικές μας είχαν αρχίσει ήδη να αποδίδουν χειροπιαστά αποτελέσματα από κάθε άποψη, το εκλογικό σώμα, εξαντλημένο από την μακροχρόνια ύφεση, δεν είχε προλάβει να αισθανθεί τη διαφορά ή να εκτιμήσει το γεγονός ότι η χώρα είχε πια αλλάξει κατεύθυνση» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Όπως είπε, «η Λαϊκίστική Αντιπολίτευση υποσχόταν μια γενική «στροφή προς τα πίσω». Να αντιστρέψει τη δική μας δημοσιονομική προσαρμογή και να επιστρέψει πίσω στις ξέφρενες δημόσιες σπατάλες. Να ξανακτίσει το «πελατειακό κράτος» που εμείς σταδιακά κατεδαφίζαμε. Να ακυρώσει τις μεταρρυθμίσεις που είχαμε ήδη εφαρμόσει. Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση. Να διώξει τους ξένους επενδυτές. Να ματαιώσει τη στρατηγική στροφή μας στον ιδιωτικό τομέα της Οικονομίας και στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «στους δεκαπέντε μήνες που μεσολάβησαν από τότε, τα αποτελέσματα που έφερε η Λαϊκιστική συγκυβέρνηση είναι πλέον ολοφάνερα:

Η οικονομία μας «γύρισε», από την Ανάκαμψη πίσω στην Ύφεση.
Ο Προϋπολογισμός «γύρισε», από τα πρωτογενή πλεονάσματα, πίσω στα πρωτογενή ελλείμματα.
Το Χρέος μας εκτροχιάστηκε από την τροχιά βιωσιμότητας όπου το είχαμε βάλει…
Μεγάλα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων, είτε ακυρώθηκαν συνολικά είτε βρίσκονται σε στασιμότητα έκτοτε…
Μεγάλα επενδυτικά προγράμματα, που ήδη προχωρούσαν, ματαιώθηκαν!
Εκτενέστατοι πιστωτικό έλεγχοι – capital controls – επιβλήθηκαν τον Ιούλιο του 2015 και παραμένουν ακόμα! Οι συστημικές τράπεζες της Ελλάδας που είχαν πλήρως ανακεφαλαιωθεί τον Νοέμβριο του 2014, χρειάστηκε να ανακεφαλαιωθούν ξανά τον Οκτώβριο του 2015, αυξάνοντας το Δημόσιο χρέος της χώρας και ξαναφέρνοντας την αβεβαιότητα για τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας.
Κι ακόμα, επί πλέον όλων αυτών, αντιμετωπίζουμε τώρα πια και μια πολύ μεγάλη μεταναστευτική κρίση! Επειδή η νέα κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα, έδωσε 6 μήνες άδεια παραμονής χωρίς όρους σε κάθε «παράτυπο επισκέπτη», κι έτσι κυριολεκτικά «προσκάλεσε» εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες, να μπουν στην Ελλάδα «transit», καθοδόν προ άλλες χώρες της Ευρώπης. Όμως τότε οι βόρειοι γείτονες μας έκλεισαν τα δικά τους σύνορα με την Ελλάδα…

Αυτή η ανεύθυνη πολιτική προκάλεσε μια κρίση χωρίς προηγούμενο. Κι έθεσε σε κίνδυνο την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την πολιτική σταθερότητα μέσα σε διάφορα κράτη-μέλη».
«Οι Αριστεροί ρέπουν σε αποσταθεροποιητικές πολιτικές χάριν της «εξέλιξης». Δηλαδή θυσιάζουν την τόσο απαραίτητα σταθερότητα στο βωμό της υποτιθέμενης «αλλαγής»! Οι Συντηρητικοί από την άλλη πλευρά, συχνά κάνουν το αντίθετο: Θυσιάζουν την τόσο απαραίτητη αλλαγή, στο «βωμό» της υποτιθέμενης «σταθερότητας». Και καταλήγουν στη στασιμότητα. Οι Λαϊκιστές αποτελούν το χειρότερο συνδυασμό και των δύο: Και αποσταθεροποιούν τα πάντα γύρω τους και βυθίζονται στη στασιμότητα!
Σήμερα η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού που αποτελείται από ένα απίστευτο μίγμα ενός αριστερίστικου κι ενός ακραίου δεξιού κόμματος. Παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές, βρίσκονται «στην ίδια γραμμή»: Ματαιώνουν την αλλαγή, καταργούν τις μεταρρυθμίσεις, εκτροχιάζουν την Οικονομία. Και τα κάνουν αυτά με ψεύτικες υποσχέσεις και τερατώδη ψέματα… Αλλά οι ψεύτικες υποσχέσεις τελικά προκαλούν γενικευμένη απογοήτευση, επιφέρουν βαθιά πόλωση, αποδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή, προκαλούν διάχυτη απελπισία, ενισχύουν τον εξτρεμισμό. Αυτός ο επικίνδυνος κατήφορος πρέπει να σταματήσει! Πρέπει να πολεμήσουμε τον Εξτρεμισμό! Πρέπει να πολεμήσουμε τον Λαϊκισμό, που οδηγεί σε ακραία φαινόμενα… Και πρέπει να καταπολεμήσουμε την απελπισία» τόνισε.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ