Επίθεση του υπουργείου Εργασίας σε «μερίδα των ΜΜΕ» για τα αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ - Karfitsa.gr
Οικονομία

Επίθεση του υπουργείου Εργασίας σε «μερίδα των ΜΜΕ» για τα αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ

«Αποκαθιστούμε την αλήθεια»

ypourgeio-ergasias

Δελτίο Τύπου για τα δημοσιεύματα σχετικά με το «σπάσιμο του κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

Η προβλεπόμενη σε διατάξεις των προ του 2015 κυβερνήσεων και η προγραμματισμένη από πέρσι χρηματοδότηση φορέων κοινωνικής ασφάλισης από τον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ που θεσπίσθηκε για το σκοπό αυτό, παρουσιάζεται ακόμα μια φορά από μερίδα των ΜΜΕ ως παράνομη μεταφορά χρημάτων από τα αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ που προορίζονται για την καταβολή συντάξεων.

Αποκαθιστούμε την αλήθεια:

Α) Στις 30/09/2015: Τα συνολικά αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ ανέρχονταν σε 4,028 δις εκ των οποίων  2,389 δις ήταν στον λογαριασμό του κυρίως ΑΚΑΓΕ και τα υπόλοιπα 1,639 στους υπολογαριασμούς αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ

Β)Σήμερα: Τα συνολικά αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ ανέρχονται σε 5,014 δις ευρώ εκ των οποίων 2,971 δις ευρώ είναι στον λογαριασμό του κυρίως ΑΚΑΓΕ (3655/2008) και τα υπόλοιπα 2,043 στους υπολογαριασμούς αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ.

Αναφορικά δε με τα δημοσιεύματα για την διάθεση ποσών από τους λογαριασμούς αλληλεγγύης για κάλυψη ελλειμμάτων επισημαίνουμε τα εξής:

Α) Η κάλυψη ελλειμμάτων των κλάδων κύριας Σύνταξης των ΦΚΑ έως 31.12.2018 προβλέπεται ήδη από τους νόμους 3863/2010 και 3986/2011.

Β) Από το ΜΠΔΣ 2014-2018 το οποίο ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά προβλέπεται ότι διατίθενται κατ’ έτος μέχρι και 400 εκ. ευρώ για την κάλυψη ελλειμμάτων των φορέων κύριας σύνταξης.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη μεταφορά χρημάτων για την κάλυψη των ελλειμμάτων έγινε το 2014 επί κυβέρνησης ΝΔ.

Σε μια στιγμή που το Υπουργείο Εργασίας αποστέλλει στους συνταξιούχους αναλυτικά εξατομικευμένα ενημερωτικά σημειώματα για να έχουν πλήρη ενημέρωσή, κάποιοι εξακολουθούν να επενδύουν στην διασπορά ψευδών ειδήσεων. Από την παραπληροφόρηση εκείνων που παρουσιάζουν επίσημες και προβλεπόμενες από το νόμο επιτροπές σαν επιτροπές «αναθεώρησης» του νόμου μέχρι την ψευδή πληροφόρηση για τον ΑΚΑΓΕ, ο στόχος είναι ένας. Η πρόκληση  κλίματος φόβου, πανικού και δυσαρέσκειας στην ελληνική κοινωνία με στόχο την αποσταθεροποίηση.

Απέναντι σε όσους οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού την κοινωνική ασφάλιση και απεργάζονται σχέδια για την ιδιωτικοποίησή της, επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα οικοδομήσει ένα στέρεο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με όρους ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ