Επιχείρηση ζήτησε από τους εργαζόμενους δήλωση ότι... δεν θέλουν να πληρωθούν - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Επιχείρηση ζήτησε από τους εργαζόμενους δήλωση ότι… δεν θέλουν να πληρωθούν

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη

 

BD93C75008B2FF7957141F1299FD203D

Υπεύθυνη δήλωση με την οποία δηλώνουν ότι  παραιτούνται προσωρινά από την απαίτηση του μηνιαίου μισθού τους, τον οποίο θα λάβουν μετά από τρεις μήνες, ζήτησε επιχείρηση στη Κρήτη από τους εργαζόμενούς της.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, που σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο εργατικό κέντρο Ηρακλείου, δραστηριοποιείται στον τομέα του επισιτισμού και απασχολεί πάνω από 50 υπαλλήλους.

Στις αρχές Ιουνίου, η επιχείρηση ζήτησε από τους υπαλλήλους να δηλώσουν εγγράφως ότι θα πληρωθούν μετά από 3 μήνες, καθώς αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και προκειμένου να ανταπεξέλθει οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδεχτούν την αλλαγή στην περίοδο καταβολής του μισθού.

Το εργατικό κέντρο, στο οποίο γνωστοποιήθηκε το θέμα με τη μορφή καταγγελίας, συνιστά στους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τέτοια δήλωση καθώς ενέχει το χαρακτήρα ατομικής σύμβασης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ, επεσήμανε στο Flashnews.gr ότι μια τέτοια δήλωση είναι “προίόν εκβιασμού” και τόνισε ότι αν υπάρξουν τέτοιες δηλώσεις και χρησιμοποιηθούν από την επιχείρηση, τότε το ΕΚΗ θα απευθυνθεί στον Εισαγγελέα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ