Επτά ακόμα κλινάμαξες για τις ανάγκες των προσφύγων στην Ειδομένη - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Επτά ακόμα κλινάμαξες για τις ανάγκες των προσφύγων στην Ειδομένη

Συνολικά 14 όπου μένουν κυρίως...

vagonia

Ακόμα επτά κλινάμαξες και μια που έχει διαμορφωθεί για να λειτουργήσει ως ιατρείο, «επιστράτευσε» ο ΟΣΕ για την εξυπηρέτηση των αναγκών των προσφύγων της Ειδομένης.

Οι κλινάμαξες βρίσκονται από χθες στην Ειδομένη και, όπως εξήγησε ο υπεύθυνος Βόρειας Ελλάδας για τη ΓΑΙΑΟΣΕ, Βασίλης Διαμαντάκης, οι πρόσφυγες από την πρώτη στιγμή μπήκαν μέσα στα βαγόνια.

«Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που υπήρξε αρχικά μια διστακτικότητα, επειδή νόμιζαν ότι θα τούς μεταφέρουμε, αυτή τη φορά, από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν οι πόρτες μπήκαν μέσα. Κυρίως γυναίκες με μικρά παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντάκης.

Σε ό,τι αφορά την κλινάμαξα-ιατρείο διευκρίνισε ότι θα δοθεί προς χρήση στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Στην Ειδομένη υπάρχουν συνολικά 14 κλινάμαξες, σύμφωνα με τον κ. Διαμαντάκη, συνολικής χωρητικότητας περίπου 500 θέσεων, ενώ δεν αναμένονται άλλα βαγόνια στην περιοχή καθώς, όπως εξήγησε, «δεν υπάρχει άλλη γραμμή χωρίς ρεύμα εκεί».

Ωστόσο, υπάρχουν άλλες 6-7 κλινάμαξες που θα μπορούσαν να επισκευαστούν και να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο μέρος για να στεγάσουν πρόσφυγες, αλλά αυτό εξαρτάται, όπως διευκρίνισε, «από τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας».

Όλες οι κλινάμαξες ήταν παροπλισμένες για τουλάχιστον μία πενταετία και συντηρήθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

Η όλη δράση αποτελεί πρωτοβουλία και των τριών εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΓΑΙΑΟΣΕ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ