Έργα και ημέρες ενός δημάρχου - Karfitsa.gr
Απόψεις

Έργα και ημέρες ενός δημάρχου

Της Χρυσούλας Γιαταγάνα

giataganaΤης Χρυσούλας Γιαταγάνα*

Έχουν περάσει δυόμισι χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου Θεσσαλονίκης από τον Γιάννη Μπουτάρη, διάστημα κατά το οποίο μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την αποτίμηση του έργου της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συνοπτικά θα αναφερθώ στα πιο σημαντικά θέματα όπως στην παντελή έλλειψη καθαριότητας στην πόλη, στην ανυπαρξία αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης για την πάταξη του παρεμπορίου, το οποίο ανθεί και πλήττει βάναυσα τους ήδη πληττόμενους από την κρίση εμπόρους και καταστηματάρχες, στο κυκλοφοριακό πρόβλημα , στην ανεργία που στην πόλη μας φθάνει στο 35% με 40%.

Ταυτόχρονα σχεδόν όλες οι προεκλογικές του δεσμεύσεις δεν έχουν υλοποιηθεί και φαντάζει απίθανο να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος της θητείας του. Μόνο αρνητική κρίνεται λοιπόν η αποτίμηση του έργου Μπουτάρη.

Ωστόσο ο Δήμαρχός μας φροντίζει (και πολύ συχνά μάλιστα) να βρίσκεται στην επικαιρότητα με δηλώσεις  του που προκαλούν. Είναι γνωστή η πρότασή του για μετονομασία οδού στο Τουρκικό προξενείο σε «Κεμάλ Ατατούρκ», όπως επίσης και η δήλωση του πως «ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι   ένας πολύ μεγάλος ηγέτης της Θεσσαλονίκης» καθώς επίσης και  η πρόθεση του Δημάρχου να ανεγείρει  μνημείο προς τιμήν του Κεμάλ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ταυτόχρονα παραχωρεί μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς όπως το Αλατζά Ιμαρέτ και το Γενί Τζαμί ώστε να γίνονται λατρευτικές τελετές.

Αυτό πάντως που γεννά πολλά ερωτηματικά είναι η εμμονή του Δημάρχου σε αυτό το μοντέλο παραχωρήσεων, τη στιγμή που η γείτονα χώρα δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει το παραμικρό.

Ας μην λησμονούμε και τη δήλωση του πως αποτελεί τιμή για τη Θεσσαλονίκη το gay pride ενώ λίγους μήνες νωρίτερα χαρακτήριζε «χουντικό καρακιτσαριό»(ταυτιζόμενος με την κ. Ρεπούση που έκανε λόγο για «εθνικιστικό κιτς») την Γιορτή της Σημαίας στα πλαίσια του εορτασμού 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα έφθασε στο σημείο να αποκαλέσει «επικίνδυνο» τον Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη λόγω των όσων είπε στην ομιλία του για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Αν ο κ.Δήμαρχος επεδείκνυε το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την προώθηση των Τουρκικών συμφερόντων στη Θεσσαλονίκη  και για τους δημότες του, τότε σήμερα θα ζούσαμε σε μια ανθρώπινη Θεσσαλονίκη και όχι σε μια παραπαίουσα πόλη.

*Η κ. Γιαταγάνα είναι βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ