"Κόκκινη κάρτα στην Coca Cola, γιατί κοροϊδεύει την κοινωνία"! - Karfitsa.gr
Karfitsomata

“Κόκκινη κάρτα στην Coca Cola, γιατί κοροϊδεύει την κοινωνία”!

Τι απαντά στις καταγγελίες του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης η εταιρεία της coca-cola... (ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

coca-cola-ekth2

Του Αλέξη Αλεξιάδη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Coca Cola 3E» Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την ανάκληση των τελευταίων 33ών απολύσεων από το τμήμα διακίνησης της εταιρείας και ζητώντας την επαναλειτουργία της γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο εργατικό κέντρο, τόσο τα μέλη της διοίκησης του Ε.Κ.Θ, όσο και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην εταιρεία 3Ε Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά Βασίλης Αρτεμίου, επιτέθηκαν με δριμύτητα στη διοίκηση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης υποστήριξε ότι η Coca Cola 3E «κοροϊδεύει την κοινωνία και δεν λέει ότι τα προϊόντα που φέρνει τα εισάγει από τη Βουλγαρία». Ο κ. Τσαραμπουλίδης τόνισε πως τα στοιχεία της εταιρείας σύμφωνα με τα οποία το 98% των διακινούμενων στην Ελλάδα προϊόντων, παράγονται στη χώρα μας, είναι ψευδή, καθώς όπως είπε, τουλάχιστον στη Βόρειο Ελλάδα, η διακίνηση γίνεται από την Βουλγαρία.

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου είπε επίσης πως υπάρχει θέμα ηθικό, πολιτικό και οικονομικό και πως πλέον, η εταιρεία αντιμετωπίζεται από τους εργαζόμενους ως εχθρός.

Αναφερόμενος στον ιδιοκτήτη του ομίλου Δαυίδ, στον οποίο ανήκει και η Coca-Cola 3E, o Π. Τσαραμπουλίδης διερωτήθηκε, πως είναι δυνατόν να χρωστάει εκατομμύρια, ειδικά στην Eurobank και η κυβέρνηση να τον κάνει στη συνέχεια πρόεδρο της. «Ο κ. Δαυίδ, παίζει πάρα πολύ «βρώμικα»… παίζει επικίνδυνα. Προσπαθούν να δείξουν στην κοινωνία ένα καλό προσωπείο, εμείς όμως θα το αποδομήσουμε», κατέληξε ο κ. Τσαραμπουλίδης.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Θεσσαλονίκης της 3Ε Γρηγόρης Παπαδόπουλος, δήλωσε πως η κοινωνία της Θεσσαλονίκης αγκαλιάζει με συγκίνηση τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι και υποστήριξε ότι επειδή η εταιρεία δέχεται μεγάλη πτώση στις πωλήσεις, ζητάει αποζημιώσεις από τους εργαζόμενους.

«Τους καλούμε για μια ακόμη φορά, να πάρουν πίσω τις απολύσεις» σημείωσε ο κ.Παπαδόπουλος.

«Η εταιρεία απολύει κόσμο και προσλαμβάνει άλλους πιο φθηνά», τόνισε ο Βασίλης Αρτεμίου, υποστηρίζοντας πως οι τελευταίες περικοπές εξοικονόμησαν στην εταιρεία περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, όταν τα κέρδη της είναι εκατοντάδες εκατομμύρια.

Ο γ.γ του ΕΚΘ Σωτήρης Ζαριανόπουλος επισήμανε πως η κατάργηση του τομέα διακίνησης από την 3E συνιστά στην ουσία έναν προπομπό για το τι θα ακολουθήσει, ειδικά στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, καθώς η μια εταιρεία μετά την άλλη, θα απολύει κόσμο και θα τον αντικαθιστά με εργολαβίες.

Κατηγόρησε επίσης όσους δήμους δέχτηκαν «χορηγίες» από την εταιρεία, για την ανακατασκευή σχολείων, οι οποίες σύμφωνα πάντα με τον κ.Ζαριανόπουλο, γίνονται σε περιόδους που η εταιρεία κάνει απολύσεις.

Για το θέμα των δήμων εξάλλου, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου είπε ότι θα επικοινωνήσει με κάθε έναν δήμο που δέχτηκε «χορηγία» για να τους ενημερώσει, προκειμένου να … αποκηρύξουν αυτήν την πράξη.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε και η «Κόκκινη Κάρτα», την οποία οι εργαζόμενοι είπαν ότι θα χρησιμοποιούν ενάντια σε κάθε εταιρεία που συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρεται κοινωνικά και η 3E. Οι κόκκινες κάρτες θα διανέμονται ακόμη και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ μαζί με ενημερωτικό υλικό, ενώ η καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου θα συνεχιστεί και από το διαδίκτυο.

Τι απαντά η Coca Cola 3E

Σε επικοινωνία της «Karfitsa» με την εταιρεία, εκπρόσωπος της διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα υποστήριξαν οι εργαζόμενοι για τις διακινούμενες ποσότητες αναψυκτικών από τη Βουλγαρία. «Το 98% των προϊόντων που διακινούνται στην Ελλάδα, παράγονται στη χώρα μας» επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία τα τελευταία 2 χρόνια έκανε συνολικά 4 δελεαστικές προτάσεις στους εργαζόμενους, προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος διανομής, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές της χώρας, ωστόσο οι εργαζόμενοι τις απέρριψαν.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της «3Ε» ανέφερε πως στην έδρα της εταιρείας στη Β.Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, απασχολούνται 200 άτομα σήμερα, στις αποθήκες, στις πωλήσεις και σε άλλες υποστηρικτικές εργασίες. «Έχουμε συνεργασία με 7.500 επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη και με 23.000 στη Βόρεια Ελλάδα και πέρα από την επιχειρηματική δράση μας, έχουμε και κοινωνική δράση, πραγματοποιώντας το τελευταίο διάστημα 150 κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις, με τις οποίες υποστηρίχθηκαν 200.000 πολίτες και 2000 μαθητές σε 5 σχολεία της Θεσσαλονίκης» κατέληξε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

coca-cola-ekth

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ