Έρχονται αλλαγές σε ΔΕΚΟ και πρόσωπα της Κυβέρνησης - Karfitsa.gr
Πολιτική

Έρχονται αλλαγές σε ΔΕΚΟ και πρόσωπα της Κυβέρνησης

Μίνι ανασχηματισμός

Antonis Samaras pre election speech in Thessaloniki / ??????????? ?????? ??? ?????? ?????? ???? ???????????

Με τη σκέψη στην επόμενη ημέρα προσήλθαν χθες για να δώσουν  ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ορισμένοι τουλάχιστον από τους υπουργούς, αλλά και κάποιοι βουλευτές.

Οι πρώτοι εξ αυτών,γιατί φοβούνται μήπως η αποχώρηση του κ.  Δημ.Αβραμόπουλου από τη θέση του υπουργού Αμυνας, προκειμένου να αναλάβει και επισήμως το πόστο του κοινοτικού επιτρόπου, λειτουργήσει ως αφορμή για τον δικό τους «αποκεφαλισμό».

Και οι δεύτεροι γιατί ευελπιστούν είτε να διαδεχθούν τον κ. Αβραμόπουλο είτε να καταλάβουν κάποια άλλη θέση, στην περίπτωση που τελικώς η αλλαγή φρουράς στο Αμυνας συνοδευτεί και από διορθωτικές κινήσεις σε άλλα πόστα. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι επίκειται σαρωτικός ανασχηματισμός σε Γ.Γ. υπουργείων,  ΔΕΚΟ και άλλους δημόσιους οργανισμούς, ο οποίος έχει ήδη δρομολογηθεί.

Επί του παρόντος, το  Μέγαρο Μαξίμου τηρεί σιγή ιχθύος, ανεβάζοντας την… αδρεναλίνη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ολα, ωστόσο, συνηγορούν ότι μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, θα αποφασίσει οριστικά ποιο από τα τρία σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι του προβληματισμού, αφού την 1η Νοεμβρίου, ο κ. Αβραμόπουλος αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντά του στην Κομισιόν και, ως εκ τούτου, λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Αμυνας. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο που κυκλοφορεί, ο πρωθυπουργός θα περιοριστείστην επιλογή του διαδόχου του κ. Αβραμόπουλου, για την οποία επικρατέστεροι εμφανίζονται τρεις πρώην υπουργοί: ο  Κων. Μαρκόπουλος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται να δίνει μάχη για να πείσει πρώην συναδέλφους του από τους ΑΝΕΛ ή τους ανεξάρτητους προερχόμενους από τους ΑΝΕΛ να στηρίξουν την κυβερνητική πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο  Κων. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση μετά τη δημόσια υποστήριξη του αντιπάλου του κ. Βασ. Μιχαλολιάκου, νυν δημάρχου Περαιώς κ. Γιανν. Μώραλη και ο  Γιαν. Μιχελάκης, ο οποίος πριν από την παραμονή του στο υπουργείο Εσωτερικών υπήρξε επί μακρόν εκπρόσωπος Τύπου του  Αντ. Σαμαρά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ