Ετσι πήραν το όνομά τους 14 επιχειρηματικοί κολοσσοί, όπως οι Google, Lego,και Sony - Karfitsa.gr
Τεχνολογία

Ετσι πήραν το όνομά τους 14 επιχειρηματικοί κολοσσοί, όπως οι Google, Lego,και Sony

Φως σε καλά κρυμμένα επιχειρηματικά «μυστικά» ...

newego_LARGE_t_1101_54203572_type13031«Φως» σε καλά κρυμμένα επιχειρηματικά «μυστικά» επιχειρεί να ρίξει το Business Insider, αποκαλύπτοντας πώς πήραν το όνομά τους 14 από τους σημαντικότερους κολοσσούς στο σύγχρονο διεθνές επιχειρεί.

Οι απαντήσεις παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, αφού κάποια ονόματα έχουν λογοτεχνικές και ετοιμολογικές ρίζες, ενώ κάποια άλλα… δεν σημαίνουν τίποτα και ήταν απλά καθαρή «έμπνευση» του εγκεφάλου που τα σκέφτηκε.

Η αλήθεια λοιπόν πίσω από κάποια ονόματα, έχει ως εξής:

LEGO

Τι σημαίνει το όνομα από τα διάσημα τουβλάκιαπου δεκαετίες ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους; Είναι ένα όνομα που προέρχεται από τις λέξεις που σημαίνουν «παίξε καλά» στα δανέζικα.

IKEA
Ο ιδρυτής, Ινγκβαρ Κάμπραντ συνδύασε τα αρχικά του, με εκείνα των Ελμταριντ και Αγκουναρίντ, τη φάρμα και το χωριό στα οποία μεγάλωσε.

CANON
Αρχικά ονομάστηκε Kwanon, από μία θεότητα του βουδισμού, αλλά η εταιρεία άλλαξε το όνομά της σε Canon το 1935, ώστε να είναι πιο ελκυστικό στο παγκόσμιο κοινό.

LEGO
Συνδυάζει τις λέξεις «leg got» που στα δανέζικα σημαίνει «παίξε καλά».

SONY
Προέρχεται από το sonus, τη λατινική λέξη για τον ήχο και την έκφραση της αργκό «sonny boy» που το ’50 στην Ιαπωνία περιέγραφε ένα έξυπνο, ευπαρουσίαστο νεαρό.

HAAGEN-DAZS
Επιλέχθηκε από τους δημιουργούς του για να ακούγεται ως δανέζικο όνομα και να δίνει μία «αύρα της παλιάς παγκόσμιας παράδοσης και χειροτεχνίας», αλλά δεν σημαίνει τίποτα στη συγκεκριμένη γλώσσα.

YAHOO
Είναι ακρώνυμο του «Yet Another Hierarchical Officious Oracle» (Αλλο ένα ιεραρχικό αυταρχικό μαντείο), αλλά και ένα φανταστικό είδος αγενές, θορυβώδες και βίαιο, το οποίο αναφέρεται στα «Ταξίδια του Γκιούλιβερ».

PEPSI
Αρχικά ονομαζόταν «Brad’s Drink», από το δημιουργό της, Κάλεμπ Μπράντχαμ, αλλά πήρε το σημερινό όνομά της το 1898 από τη λέξη δυσπεψία, για να αντιπροσωπεύει την πεποίθηση του Μπράντχαμ ότι επρόκειτο για κάτι υγιεινό που βοηθούσε την πέψη.

GOOGLE
Πήρε το όνομά της από το «googol», το μαθηματικό όρο για το 1 που ακολουθείται από 100 μηδενικά.

VIRGIN
Ενας από τους συνεργάτες του Ρίτσαρντ Μπράνσον το πρότεινε σημειώνοντας «Είμαστε εντελώς παρθένοι (virgins) στις επιχειρήσεις».

BLACKBERRY
Επειδή τα πλήκτρα του θύμιζαν το φρούτο στους δημιουργούς του.

SPOTIFY
Οι Ντάνιελ Εκ και Μάρτιν Λόρεντζον που το δημιούργησαν προσπαθούσαν να βρουν όνομα, όταν ο Εκ παράκουσε την ιδέα που του προτάθηκε, ως Spotify. Τώρα λένε πως προέρχεται από τις λέξεις spot (εντοπίζω) και identify (αναγνωρίζω).

STARBUCKS
Από το όνομα του υποπλοίαρχο στο «Μόμπι Ντικ».

REEBOK
Είναι η λέξη που με διαφορετική ορθογραφία- rhebok- χρησιμοποιείται στα αφρικάανς για έναν τύπο αντιλόπης. Οι δημιουργοί του ήθελαν να αντικατοπτρίζει την ταχύτητα και τη χάρη.

AMAZON
Ο Τζεφ Μπέζος ήθελε ένα όνομα που ξεκινά από «Α» για να είναι στην κορυφή της αλφαβητικής λίστας. Σκέφτηκε ότι το μεγαλύτερο ποτάμι του κόσμου ήταν η καταλληλότερη για αυτό που ήλπιζε να γίνει η μεγαλύτερη επιχείρησή του.

imerisia.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ