Έκθεση ζωγραφικής Βασιλείας Τάτση «Υποκειμενικό χρώμα στην Chalkos Gallery - Karfitsa.gr

Έκθεση ζωγραφικής Βασιλείας Τάτση «Υποκειμενικό χρώμα στην Chalkos Gallery

O Κώστας Παρχαρίδης ιδιοκτήτης της Chalkos Gallery σας προσκαλεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Υποκειμενικό χρώμα ( Subjective color)» της ζωγράφου Βασιλείας Τάτση. Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και τιμή.

Στα έργα της Βασιλείας Τάτση η ζωγραφική επιφάνεια γίνεται αντιληπτή ως μια αυτόνομη σύνθεση και όχι ως μια απεικόνιση εξαρτημένη από τον έξω κόσμο. Οι δυναμικές ισορροπίες των χρωματιστών επιφανειών που δημιουργεί η καλλιτέχνιδα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ζωγραφικής της. Πάνω σε αυτές τις σχέσεις δομούνται οι ανθρώπινες μορφές, τα αντικείμενα και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Η αίσθηση του χώρου δημιουργείται μέσω του χρώματος και των γεωμετρικών επιφανειών που το ορίζουν και όχι μέσω του σχεδίου ή μιας μαθηματικής προοπτικής. Παράλληλα, η διαχείριση των διαφορετικών εκτάσεων και των έντονων αντιθέσεων των χρωμάτων δίνει μια διάχυτη ένταση στη ζωγραφική επιφάνεια.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, καθώς και τον τρόπο δόμησης της ανθρώπινης μορφής και του χώρου και τη χρήση των αντιθέσεων των ζεστών και κρύων χρωμάτων, μπορούν να εντοπιστούν στα έργα της τα διδάγματα καλλιτεχνικών ρευμάτων και καλλιτεχνών των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα.

Άλλο χαρακτηριστικό της δουλειάς της είναι ότι πρόκειται για έργα με λάδι, ενώ το τελικό αποτέλεσμα πλησιάσει εκείνο της χρήσης του ακρυλικού ή άλλων τεχνικών, όπως η μεταξοτυπία, που παραπέμπουν σε πιο πρόσφατα καλλιτεχνικά ρεύματα όπως η Pop art.

Η έκθεση αποτελείται από τέσσερις ενότητες όπου παρουσιάζονται διάφορες πτυχές της δουλειάς της ζωγράφου.

Η πρώτη ενότητα αποτελείται από νεκρές φύσεις στις οποίες είναι ορατή η σταδιακή απόκτηση μιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας, καθώς και η διατήρηση του ενδιαφέροντος για το χρώμα ως δομικό στοιχείο της σύνθεσης.

Η δεύτερη ενότητα αποτελείται από πορτρέτα γυναικών, ολόσωμα και σε κοντινά πλάνα, στα οποία γίνεται ακόμα πιο αισθητή η δυναμική σχέση ανάμεσα σε φόντο και πρώτο πλάνο.

Η τρίτη ενότητα παρουσιάζει έργα όπου υπάρχει έντονα το αρχιτεκτονικό στοιχείο, είτε ως σκηνικό (Ηρώδειο), είτε ως τοποθεσία (Πλατεία Αριστοτέλους).

Η τέταρτη ενότητα αποτελείται από έργα που παραπέμπουν σε γλυπτικά μέρη του ρωμαϊκού μνημείου της Στοάς των Ειδώλων, γνωστά ως Incantadas ή Μαγεμένες, που βρίσκονταν κοντά της Αρχαία Αγορά της Θεσσαλονίκης.

Miguel Fernández Belmonte

Ιστορικός Τέχνης

Βιογραφικό

Η Βασιλεία Τάτση γεννήθηκε στην Έδεσσα και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Γ. Σκυλογιάννη. Έχει συμμετάσχει με έργα της σε ομαδικές εκθέσεις και στην Art Thessaloniki Fair.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Σάββατο 12:00 – 15:00

Τρίτη- Παρασκευή 12:00 -15:00 & 18:30 -21:00.

Ιουστινιανού 21, Θεσσαλονίκη

Τ. 2310250956 Ε. [email protected]

Fb: chalkos gallery

Σχολιάστε

Date

Σεπ 20 2019 - Οκτ 11 2019

Location

Chalkos Gallery
QR Code