«Απαγορεύεται η Μουσική» στο Θέατρο Αθήναιον - Karfitsa.gr

«Απαγορεύεται η Μουσική» στο Θέατρο Αθήναιον

«Απαγορεύεται η μουσική» στην πολυκατοικία, σύμφωνα με τον στρυφνό κο Ευδαίμων, που προσπαθεί να διώξει τον νεαρό μαέστρο από το σπίτι του στη σκηνή του θεάτρου Αθήναιον, που τους φιλοξενεί,  ξεκινώντας από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή έως τις 29 Δεκεμβρίου 2019.

 

Η ομάδα Κοπέρνικος βρίσκεται φέτος στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη και έχει ετοιμάσει μια ευρηματική, διασκεδαστική παράσταση για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό, την οποία παρουσιάζουν για 3η χρονιά.

Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, πρόκειται για ένα έργο γεμάτο μουσική που πρωτοπαίχτηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για δύο συνεχόμενα χρόνια σημειώνοντας τεράστια επιτυχία (πάνω από 150 sold out παραστάσεις!).

 

Περίληψη του έργου:

«Σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία, ο κύριος Ευδαίμων ένας στρυφνός και πειθαρχημένος διαχειριστής, ζει μια απολύτως αθόρυβη καθημερινότητα.

Όλα ανατρέπονται, όμως, όταν στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός, μαέστρος μιας παιδικής χορωδίας και λάτρης κάθε είδους μουσικής. Ο κύριος Ευδαίμων, ενοχλούμενος από τις μελωδίες και τους πρόσχαρους ήχους του, καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να τον διώξει μακριά.

Την ίδια ώρα, ο νεαρός μαέστρος, προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία του, αποδεικνύοντάς του ότι η μουσική βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην αποστειρωμένη και άηχη ζωή του!».

 

Μια παράσταση για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό. Πώς μπορούν εν τέλει πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι να ταιριάξουν μεταξύ τους και τι έχουν να πάρουν ο ένας από τον άλλον, όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση για συνεργασία;

Τι γίνεται, όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και γινόμαστε εμείς ο «διαφορετικός»;

Μέσα από την ιστορία αποδεικνύεται τελικά πως η μουσική λειτουργεί σαν μια «γέφυρα» που ενώνει τους ανθρώπους, καταλύοντας κάθε είδους σύνορα!

Πέρα από την έντονη μουσική παρουσία και τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η δράση και η διάδραση και οι έξυπνοι θεατρικοί διάλογοι, που χαρακτηρίζουν άλλωστε κάθε δουλειά της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ.

Το κείμενο υπογράφουν οι, δύο φορές βραβευμένοι με το Κρατικό Βραβείο, συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (ιδρυτικά μέλη της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ) ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει –για άλλη μια φορά- ο πολυτάλαντος Γιωργής Σφυρής.
Το CD με τη μουσική της παράστασης κυκλοφορεί από τη RAW MATERIAL

 

Συντελεστές:

Ερμηνεύουν: Γιώργος Δερνίκας, Δημήτρης Κρίκος, Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γιωργής Σφυρής
Στίχοι: Έμη Σίνη
Μουσική – ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
Σκηνικά – ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια: ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Ηχογράφηση, editing, mastering: Γιώργος Ζιώτας
Βοηθ. οργάνωσης παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη
Αφίσα: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Εικονογράφηση αφίσας: Άγγελος Αγγέλου
Φωτογραφίες: Σοφία Γκορτζή

Θέατρο Αθήναιον
Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 832 060
Φαξ: 2310 832 060
Email: [email protected]

 

Παιδική Θεατρική Παράσταση:«Απαγορεύεται η μουσική»
Ηλικίες: 4 έως 12 ετών
Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Κυριακή 3 Νοεμβρίου έως Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 στις 12:00
Κάθε Κυριακή στις 12:00 και καθημερινά παραστάσεις για σχολεία (υπεύθυνη Ελένη Οικονόμου 6985028588).

Σχολιάστε

Date

Νοέ 03 2019 - Δεκ 29 2019

Location

Θέατρο Αθήναιον
QR Code