«Έχω λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα από το 1999» - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

«Έχω λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα από το 1999»

Αιχμές του Άγγελου Φιλιππίδη για το πόρισμα της εισαγγελέα για την υπόθεση του ΤΤ

aggelos-filippidis

Απορρίπτει ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης όσα του καταλογίζονται στο πόρισμα της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου. Διευκρίνισε ότι παραμένει στο εξωτερικό για να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, καθώς αν είχε συλληφθεί δεν θα είχε τη δυνατότητα να εξηγήσει τις απόψεις του.

Μεταξύ άλλων, η κ. Παπανδρέου σημειώνει στο πόρισμά της ότι από την αναλυτική κατάσταση  των καταθέσεων του κ. Φιλιππίδη, προκύπτουν «αναντιστοιχία δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων κατά τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ», αλλά απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

«Σοκαρίστηκα που διάβασα κάποια πράγματα. Αν η κ. Παπανδρέου μου είχε κάνει τη φοβερή χάρη να με φωνάξει και να μου ζητήσει εξηγήσεις δεν θα έγραφε αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Τόνισε ότι είναι επιχειρηματίας πάνω από 20 χρόνια, έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα από το 1999 και μπήκε «αρκετά πλούσιος» στο Τ.Τ. «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει φορολογικές δηλώσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την «αναντιστοιχία δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων» υποστήριξε ότι πούλησε τις συμμετοχές που είχε σε κάποιες εταιρείες και αυτό δημιούργησε κάποιο ποσό το  2008, το οποίο δηλώθηκε το 2009. «Είναι στο πόθεν έσχες και στις φορολογικές δηλώσεις», σημείωσε.

Ο κ. Φιλιππίδης επανέλαβε ότι θα γυρίσει την επόμενη εβδομάδα από το εξωτερικό και θα είναι παρών. «Ο δικηγόρος μου επικοινώνησε με τον ανακριτή και του είπε ότι θα έρθω. Δεν υπάρχει καμία άδεια από κανέναν εισαγγελέα. Είμαι καταζητούμενος και αυτοβούλως θα εμφανιστώ», εξήγησε.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ