"Έχω μια πολύ συγκρατημένη συγκαταβατική αδιαφορία για το Σύνταγμα"! - Karfitsa.gr
Karfitsomata

“Έχω μια πολύ συγκρατημένη συγκαταβατική αδιαφορία για το Σύνταγμα”!

Βουλευτής της Β. Ελλάδος δηλώνει επίσης ότι...

 

kammenos zouraris 2

 

«Το αναλογικό είναι πάγιο αίτημα της αριστεράς. Η ένσταση ότι θα οδηγήσει στην ακυβερνησία, δεν λειτουργεί. Πάντοτε διαμορφώνονται σχήματα, πριν ή μετά. Το Βέλγιο είχε 1,5 χρόνο ακυβερνησία και μειώθηκε το δημόσιο έλλειμμα κατά 7%», εκτιμάει στον Alpha 96,5 και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη-Αθήνα» ο Κώστας Ζουράρις, βουλευτής της Πυρίκαυστου Ελλάδος συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ, αναφερόμενος στις πιθανές αλλαγές του εκλογικού νόμου και τις συνέπειες των εναντιωμένων στην απλή αναλογική. «Δεν είναι θέμα του εκλογικού νόμου», αποσαφηνίζει ο ίδιος, έχοντας αναφερθεί στην περίπτωση του Βελγίου, υπερθεματίζοντας την ομαλή λειτουργία ενός ευρωπαϊκού κράτους έναντι της ανώμαλης στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για τις συζητήσεις περί του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ζουράρις σημειώνει πως «μια χαρά είναι όπως είναι τώρα. Απλώς να του δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες. Παραπέμποντας μάλιστα στη ρήση του στρατηγού Ντε Γκολ, ο κος Ζουράρις λέει «αρκεί να μην εγκαινιάζει εκθέσεις χρυσανθέμων», αναφερόμενος στις επιθυμητές αρμοδιότητες του ΠτΔ. Κατά την άποψη του κου. Ζουράρι, πιο σημαντικό πρόβλημα αποτελεί το γεγονός πως «στις επιτροπές στην Βουλή δεν έχουμε τις αρμοδιότητες που θα έπρεπε να έχουμε», τις οποίες ακολούθως χαρακτηρίζει «διακοσμητικές» αντιπαραβάλλοντας το καθεστώς της Γαλλίας, όπου εάν κάποιος αρνηθεί να παραστεί σε επιτροπή του Κοινοβουλίου, τότε οδηγείται σε αυτήν “mano military” (σ.σ. δια της βίας).

«Μου κάνει πολύ εντύπωση ότι μία εισαγγελέας προ ημερών είπε δεν θα πάω στην επιτροπή. Στη Γαλλία, θα την είχαν φέρει σιδηροδέσμια. Διότι η εξουσία είναι ανεξάρτητη, αλλά πιο ανεξάρτητη από τη Δικαιοσύνη είναι η ανεξαρτησία του λαού και ο λαός καλεί διαμέσου της Βουλής οποιονδήποτε εκπρόσωπο των άλλων εξουσιών για να μιλήσει. Αυτό δεν το έχουμε εμείς εδώ. Εκεί θα έπρεπε στην αναθεώρηση να ενισχυθεί η αποφασιστικότητα των επιτροπών της Βουλής», διαμηνύει ο βουλευτής της συγκυβέρνησης. Επιπροσθέτως, ο κ. Ζουράρις αναφέρεται και στο όριο του 3% για την είσοδο κόμματος στη Βουλή, εκφράζοντας την αντίθεσή του καθώς «το σύστημα του 3% κατόρθωσε να διαφθείρει το σύνολο των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, διότι το τουρκικό προξενείο μοίραζε. Τα τάδε χωριά θα ψηφίσουν ΝΔ, τα τάδε ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς το 3%, θα ξέραμε ότι έχουμε τρεις-τέσσερις βουλευτές οι οποίοι θα επηρεάζονται αμέσως από το τουρκικό προξενείο. Ας επηρεάζονται, θα είναι καθαρότερο, θα είναι και αυτοί πιο προσεκτικοί διότι θα είναι φερέφωνα, και θα το λεν, του τουρκικού στρατιωτικού επιτελείου.» Κλείνοντας, ο κ. Ζουράρις ξεκαθαρίζει πως «έχω μια πολύ συγκρατημένη συγκαταβατική αδιαφορία για το Σύνταγμα. Έχει περιορισμένη σημασία το συνταγματικό Δίκαιο στην πραγματική πορεία μιας κοινωνίας.»

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ