"Εχουμε φτάσει στην καταστροφή" - Karfitsa.gr
Karfitsomata Οικονομία

«Εχουμε φτάσει στην καταστροφή»

Κραυγή αγωνίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων!

FOTO1

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δίνουν μάχη επιβίωσης, αλλά βλέπουν εισπρακτικά μέτρα από την κυβέρνηση, ύφεση, πτώση του τζίρου και λουκέτα. Τα παρακάτω εξηγεί αναλυτικά στο ψήφισμά του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, με αφορμή τη συμμετοχή στις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητώντας μέτρα που θα δώσουν βιωσιμότητα και μέλλον στις επιχειρήσεις τους, αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς τους και όχι άλλα λουκέτα και ανεργία.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Η Χώρα, η Οικονομία, η Αγορά περνάει τη δυσκολότερη μεταπολεμική περίοδο, έχοντας φτάσει, πλέον, στην καταστροφή. Ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός της διαλύεται, με την ανέχεια να πλήττει την ελληνική κοινωνία και την αγορά, την ύφεση να εντείνεται διαρκώς αντί να υποχωρεί, τη δυσπραγία να αφυδατώνει και να απονευρώνει το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας.

Η ελληνική κοινωνία έχει αγγίξει τα όριά της και αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των δανειστών μας. Τα συνεχώς αυξανόμενα εισπρακτικά μέτρα οδηγούν στην στέρηση του ποσού αυτού από την αγορά και κατ’ επέκταση στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και στη μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας. Η άμεση εφιαλτική προοπτική της ελληνικής αγοράς είναι περισσότερη ύφεση, περισσότεροι χαμένοι τζίροι, περισσότερα λουκέτα και λιγότερη αξιοπρέπεια.
Η ανικανότητα , η ανεπάρκεια, η αδράνεια, η καθυστέρηση και η αναποτελεσματικότητα στη λειτουργία του Κράτους για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και δεσμεύσεων οδηγεί, για πολλοστή φορά σε επιπλέον εισπρακτικά μέτρα, αδιαφορώντας παντελώς για τις αντοχές μας.

Οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου διεκδικώντας  το δικαίωμα στην επιβίωση και στον αυτοσεβασμό, με αρχές και αξίες που δεν επιδέχονται εκπτώσεων.

Οι ελληνικές Μικρομεσαίες επιχειρήσεις λέμε:

ΟΧΙ στην λαιμητόμο των «κόκκινων δανείων» και των πλειστηριασμών σπιτιών, επιχειρήσεων, περιουσιών, ελπίδων και αξιοπρέπειας

ΟΧΙ στην οικονομική ασφυξία των επιχειρήσεών μας από την επιβολή Capital Controls και την έλλειψη ρευστότητας
 
ΟΧΙ στην υπερφορολόγηση με  την επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων που βυθίζουν  την αγορά  στην ύφεση και εξοντώνουν την ελληνική κοινωνία

ΟΧΙ στην κατάργηση της ρύθμισης των 100 δόσεων

ΟΧΙ στην πτώχευση του ΟΑΕΕ, στην κατάρρευσή του από άλογη διαχείριση και υφαρπαγή της περιουσίας του, που οδηγεί σε ανασφάλεια και «συντάξεις φτώχειας» δύο τουλάχιστον εμπορικές γενεές.

ΟΧΙ στην επιλεκτική εφαρμογή της «ελαττωματικής» εργαλειοθήκης Νο1 και No2 του ΟΟΣΑ και στη λεηλασία του ζωτικού χώρου της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.

Οι ελληνικές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις

Λέμε ΟΧΙ στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας και τον αφανισμό της μεσαίας παραγωγικής τάξης

Λέμε ΟΧΙ στη διάλυση της Μμε επιχειρηματικότητας

Οι ελληνικές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·    Την  ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση και την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της ρευστότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις.
·    Την ανάπτυξη με απασχόληση, με πρόγραμμα και σχεδιασμό για την αναδιάταξη της παραγωγής και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής αγοράς.
·    Την πάταξη της γραφειοκρατίας, του παρεμπορίου, του λαθρεμπορίου, της φοροδιαφυγής και γενικότερα της παραοικονομίας.
·    Την απλοποίηση, επικαιροποίηση, εναρμόνιση  και εφαρμογή μιας δίκαιης φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.
·    Τη διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών μας, επάνω στις αρχές του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της καλής πίστης.
·    Την στήριξη της ανταγωνιστικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων και στην επιβίωση της μεσαίας τάξης.
Οι ελληνικές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις αρθρώνουμε «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς, οικονομίας και κοινωνίας  και  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

    ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
    ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ
    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ