"Έχουμε μια ανηφόρα για την εφαρμογή της συμφωνίας για τους πρόσφυγες" (ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
Πολιτική

“Έχουμε μια ανηφόρα για την εφαρμογή της συμφωνίας για τους πρόσφυγες” (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή της συμφωνίας

avramopoulos-tsipras-660x300

Με τον επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Αβραμόπουλο, συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραδέχτηκε μπροστά στις κάμερες πως «έχουμε μπροστά μας ανηφόρα για την εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών».

Όπως υποστήριξε με τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας «αποφύγαμε τα πολύ χειρότερα γιατί θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με ντόμινο τετελεσμένων μονομερών ενεργειών».

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τρεις προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή της συμφωνίας:

  • την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού
  • τη μείωση των ροών γιατί αν αυτό δεν συμβεί όπως είπε «δεν θα μπορέσουμε να εκκενώσουμε τα νησιά». «Πρέπει να ασκηθεί πίεση για να μειωθούν οι ροές» σημείωσε
  • να έρθει γρήγορα η βοήθεια σε ανθρώπινο δυναμικό «και εμείς θα κινηθούμε τάχιστα προσαρμόζοντας ακόμα και την νομοθεσία για να υπάρξει συνεργασία της ελληνικής υπηρεσίας ασύλου με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή και την ενσωμάτωση του προσωπικού που θα προσφέρουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι «η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας». «Είναι η στιγμή να προχωρήσουμε μπροστά. Εκτιμώ ότι από την ώρα που θα τεθεί σε άμεση εφαρμογή η συμφωνία τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» συμπλήρωσε. Παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα «δέχεται πίεση μεγαλύτερη από αυτή που θα μπορούσε να αντέξει».

«Θέλω να πιστεύω ότι μπαίνουμε σε μια νέα σελίδα αντιμετώπιση τους προβλήματος. Εδώ είμαστε για να συμβάλουμε σε θετικά αποτελέσματα» κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Δείτε περισσότερα στο paraskhnio.gr 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ