Ευ. Βενιζέλος: «Η χώρα τώρα σηκώνεται έπειτα από πέντε χρόνια βαριάς κρίσης» - Karfitsa.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: «Η χώρα τώρα σηκώνεται έπειτα από πέντε χρόνια βαριάς κρίσης»

Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς

euaggelos-benizelos-arxeiouΗ χώρα τώρα σηκώνεται, έπειτα από πέντε χρόνια βαριάς κρίσης, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ευρεία συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης, με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τη συμμετοχή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και τις εκλογικές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, της

Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα και των κινήσεων. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «είναι σημαντικό να μας αποτιμήσουν οι αγορές επιτέλους για να κλείσουν πολλά στόματα που κάνουν χωρίς λόγο αρνητικά σχόλια ή που δεν σέβονται όσο πρέπει τον αγώνα και την αγωνία των πολιτών».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι αυτή την περίοδο η χώρα «αγωνίζεται να ολοκληρώσει δύσκολες οριστικές κινήσεις που τη φέρνουν στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο» και πως κάθε μέρα είναι σημαντική, γιατί «κάθε μέρα πρέπει να συμβαίνει κάτι που κατοχυρώνει τα επιτεύγματα των πολιτών, που δείχνει ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα τώρα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την κανονικότητα μέσα από τη σταδιακή και προστατευμένη επάνοδο στις αγορές», για να προσθέσει πως «είτε το θέλουμε είτε όχι η συμμετοχή μιας χώρας στις διεθνείς αγορές είναι στοιχείο ανεξαρτησίας και κυριαρχίας».

Αναφορικά με το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, ο κ. Βενιζέλος το χαρακτήρισε αυθεντικό, ανανεωτικό, μάχιμο, ενωτικό, ενιαίο, αξιόπιστο, αντιπροσωπευτικό. Είπε ότι είναι κρίμα που δεν υπάρχει όση ενασχόληση θα έπρεπε με την Ευρώπη ενόψει ευρωεκλογών, γιατί, όπως επισήμανε, η μεταμνημονιακή Ελλάδα, μετά την κρίση, η Ελλάδα που αποκτά ξανά τα δικαιώματά της, σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «εμείς θέλουμε να εκφράζονται οι κοινωνίες χωρίς χρίσματα, με αυθεντικό τρόπο, χωρίς μικροκομματικές επιδιώξεις που τους υποτιμούν», κάνοντας, αντίθετα, λόγο για προοδευτικά ψηφοδέλτια με καταξιωμένα στελέχη που υπάρχουν.

«Δεν είμαστε ουδέτεροι στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά χαιρόμαστε γιατί ο χώρος μας, η κεντροαριστερά της ευθύνης, η δημοκρατική παράταξη μπορεί να δείξει τέτοια αποτελέσματα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γιατί βλέπουμε ότι τα δείγματα δηλώνουν ότι θα έχουμε πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Απ’ την πλευρά του, ο επικεφαλής της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος, επισήμανε ότι η Ελιά είναι η πρώτη παράταξη που ανακοίνωσε ψηφοδέλτιο, δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «διατρανώνουμε την πίστη μας ότι ο αγώνας μας θα στεφτεί με επιτυχία».

Εκ μέρους των Κινήσεων, ο Γιάννης Τούντας είπε ότι ο χώρος θα μεγαλώνει όσο θα προχωράει και η χώρα μπροστά και ότι το πόσο γρήγορα θα μπορέσει να μεγαλώσει η Ελιά θα εξαρτηθεί από το πόσο θα καταφέρει να εκφράσει τα στοιχεία της πολιτικής σταθερότητας, της ανανέωσης και της ενότητας.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Β, ο Νίκος Διακουλάκης χαρακτήρισε απαραίτητο στοιχείο στο «οπλοστάσιο» της Ελιάς, τις προγραμματικές θέσεις οι οποίες είναι σχεδόν έτοιμες και εντάσσονται σε τέσσερις μεγάλες ενότητες. Η Ελιά, είπε, συγκεντρώνει τρία στοιχεία που δεν τα έχει άλλο σχήμα στο χώρο της κεντροαριστεράς: «Υπάρχει ένα θέμα κυβερνητικής σταθερότητας, αποδεδειγμένης πορείας ευθύνης του χώρου», «εντασσόμαστε στο μεγάλο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό ρεύμα» και «έχουμε αποδείξει ότι επιδιώκουμε την ενότητα».

Τέλος, εκ μέρους της Δυναμικής Ελλάδας, ο Ηλίας Μπελχιτέρ, είπε ότι σ’ αυτές τις ευρωεκλογές οι Έλληνες δεν ψηφίζουν απλά ένα κόμμα, «αλλά την αλλαγή πολιτικής πανευρωπαϊκά μέσω του ΕΣΚ που το στηρίζει η Ελιά».

paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ