Ευκαιρίες εργασίας στη Θεσσαλονίκη! - Karfitsa.gr
Οικονομία

Ευκαιρίες εργασίας στη Θεσσαλονίκη!

Δουλειές και... αναδουλειές Βορείων!

MEGALH PHOTO

  • Η πυροσβεστική προκηρύσσει τον αναγκαίο αριθμό τακτικών και αναπληρωτών καθηγητών, που θα διορισθεί στην Πυροσβεστική Ακαδημία για την κάλυψη αναγκών διδασκαλίας στη Σχολή Ανθυποπυραγών και στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 με αποζημίωση, που καταβάλλεται για κάθε ώρα διδασκαλίας. Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να υποβάλουν ή να αποστείλουν την αίτηση στην Πυροσβεστική Ακαδημία, οδός Μάτσα 32 , Τ.Κ. 145 64, Κάτω Κηφισιά Αττικής, τα δικαιολογητικά του κεφαλαίου V! Αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο άτομο ή ταχυδρομικά (συστημένα) μέχρι και την Παρασκευή 29-07-2016, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08.00′-14.00′. Έντυπα αιτήσεων και πληροφορίες παρέχονται από το Γραφείο Μελετών Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών, Πυρονόμων και κατωτέρων οργάνων της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (Τηλ. 210-6265132, 100 FAX. 210-6265133), και στην ιστοσελίδα www.fireservice.gr.

 

  • Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί, το νέο πρόγραμμα voucher με το οποίο θα δώσει την δυνατότητα σε 23.000 άνεργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών, να μετέχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα, που θα περιλαμβάνουν: απασχόληση 6 μηνών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, θεωρητική κατάρτιση, πιστοποίηση σε κλάδους αιχμής, υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής και καθοδήγησης, με συνολικό επίδομα 5.500 €. Το νέο πρόγραμμα αφορά 10 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως το εμπόριο, τα τεχνικά έργα υποδομής, ο τουρισμός, η πληροφορική και η διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, καθώς και 44 ειδικότητες και όχι τρεις που προβλεπόταν αρχικώς. Με τον νέο σχεδιασμό, οι άνεργοι θα λαμβάνουν, ανά ειδικότητα, πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων που για πρώτη φορά θα βασίζεται σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων και συμβουλευτικής, το οποίο είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα ΚΕΚ. Στο νέο πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, το 80% των 112 εκατ. ευρώ κατευθύνεται στην ενίσχυση των ανέργων και μόλις το 20% στους φορείς κατάρτισης (έναντι 25% – 75% του παλαιού).

 

  • Προσλήψεις νοσηλευτών θα γίνουν στο δήμο Καλαμαριάς. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η πρόσληψη δύο ΤΕ Νοσηλευτών/τριών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα δύο μηνών. Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Ν.3584/07 (Κώδικας Δημοτ. & Κοινοτ. υπαλλήλων), να είναι υγιείς και αρτιμελείς και να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν έντυπη αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Γραφείο Ανθρωπίνου Δυναμικού του Δήμου (Αγίου Νικολάου & Μικρουλέα γωνία).

 

  • Τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας και του εξαγωγικού εμπορίου θα έχουν 1.400 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18 έως 24 ετών, στο πλαίσιο δύο δράσεων, που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ως συνδικαιούχος. Η υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις γίνεται μέσω του συνδέσμου : www. sbbe-edu.gr. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 500 ανέργους ηλικίας 18– 24 ετών στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics και σε 900 συνομηλίκους τους στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων. “Η συγκεκριμένη πράξη φιλοδοξεί να αμβλύνει το βασικό πρόβλημα στην αγορά εργασίας των τεσσάρων περιφερειών στις οποίες θα υλοποιηθεί (Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου), το οποίο είναι η αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης προσόντων και δεξιοτήτων εργαζομένων” υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΣΒΒΕ. Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες, εκ των οποίων οι 120 αφορούν θεωρητική κατάρτιση και οι 260 πρακτική άσκηση.

 

  • Ξεκίνησαν οι αιτήσεις από υποψηφίους που επιθυμούν να εργαστούν στον αεροπορικό κλάδο. Η κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας θα προχωρήσει στην πρόσληψη 500 ατόμων που θα ξεκινήσουν να εργάζονται από τον προσεχή Νοέμβριο.Τα αεροδρόμια που θα περάσουν σταδιακά στον έλεγχο της κοινοπραξίας είναι τα εξής: Ακτίο, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη / Χανιά, Κεφαλονιά, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος.Θα προσληφθεί κάθε είδους προσωπικό με εξειδίκευση, από διευθυντικά έως διοικητικά και τεχνικά στελέχη όλων των επιπέδων, ώστε να διατηρηθεί η δυνατότητα απρόσκοπτης λειτουργίας των αεροδρομίων σε εικοσιτετράωρη βάση. Ειδικότερα αναζητούνται δικηγόροι, στελέχη μάρκετινγκ, υπεύθυνοι πληροφορικής και εφαρμογών, υπάλληλοι στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Εκπαίδευσης, οικονομολόγοι, λογιστές, υπεύθυνοι στο τμήμα προμηθειών, στελέχη πληροφόρησης και προγραμματισμού, προσωπικό ασφαλείας κ.ά. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα παρέχει ομάδες άμεσης επέμβασης από τεχνικούς και μηχανικούς.Το νέο προσωπικό θα έχει προσληφθεί και εκπαιδευτεί έως ότου ξεκινήσει η επόμενη τουριστική σεζόν (του 2017), ενώ σε δεύτερη φάση όπου σχεδιάζονται κατασκευαστικές εργασίες, όπως η επέκταση των τέρμιναλ των αεροδρομίων, νέα εστιατόρια και καταστήματα, η Fraport θα προκηρύξει νέες θέσεις εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές τους αιτήσεις τους στο www.fraport-greece.com ή στο email career@fraport-greece.com.

 

  • Ο δήμος Βόλβης μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικού αριθμού τριών ατόμων, προς κάλυψη πρόσκαιρων και κατεπειγουσών αναγκών των υπηρεσιών του σε δράσεις της πολιτικής προστασίας (κοπή χόρτων, αποψίλωση, κλάδεμα, κ.α), με αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών και μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά στα γραφεία του δήμου Βόλβης (Σταυρός Θεσσαλονίκης, τηλ. 2397065865,2397330200) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ