Φάκελος… φωτιά στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Φάκελος… φωτιά στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου

Παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος ανεφλέγη τα ξημερώματα στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

antitromokratikiΠαγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος ανεφλέγη τα ξημερώματα στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Την υπόθεση έχει αναλάβει ήδη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επρόκειτο για ένα ντοσιέ μέσα σε κίτρινο φάκελο, ενώ ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρίες, καλώδια, σύστημα πυροδότησης και άγνωστη μέχρι στιγμής εκρηκτική ύλη.

Ο φάκελος έφερε αυτοκόλλητες ετικέτες απέξω που ανέφεραν όνομα αποστολέα και παραλήπτη. Ως αποστολέας φερόταν ιδιώτης και ως παραλήπτης πρώην γνωστός ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας.

Η ανάφλεξη έγινε όταν ο φάκελος έπεσε στο δάπεδο κατά τη διάρκεια της διαλογής, αλλά δεν εξερράγη η εκρηκτική ύλη. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και στο σημείο έφτασαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, που εξουδετέρωσε τον μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με αυτούς που είχαν σταλεί σε ίδιους φακέλους, ταχυδρομικώς, στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, στις 31 Μαρτίου του 2011, και στον Χάρη Καστανίδη όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, σε ένδειξη συμπαράστασης στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», από την ιταλική οργάνωση FAI.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ