Φαβορί ο Μιχάλης Γεράνης για τον ΦΟΔΣΑ - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Φαβορί ο Μιχάλης Γεράνης για τον ΦΟΔΣΑ

Τη Δευτέρα οι εκλογές για την ανάδειξη νέου πρόεδρου

Γράφει ο Karfitsas

Αν και η αρχική εκτίμηση ήταν πως οι εκλογές για την νέα ηγεσία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας θα γινόταν μετά τις γιορτές, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ενημέρωσε ότι απαιτείται επίσπευσή τους και έτσι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης όρισε ημερομηνία γενικής συνέλευσης για την εκλογή του νέου προεδρείου την ερχόμενη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στη 1 το μεσημέρι στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Φαβορί για τη θέση του προέδρου είναι ο σημερινός πρόεδρος, Μιχάλης Γεράνης ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του πέτυχε την επανεκκίνηση των εργασιών στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Δυτικών Συνοικιών (ΣΜΑ Ευκαρπίας), μετά από δύο χρόνια καταλήψεων και πικρής αντιπαράθεσης, αψήφησε το πολιτικό κόστος και κατάφερε να χαλαρώσει τις αντιδράσεις, να διασώσει την Κοινοτική χρηματοδότηση και να δώσει ζωή σε ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο που εξοικονομεί πόρους και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής. Ενώ, φρόντισε να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ξεμπλοκάρουν έργα που είχαν παγώσει στους ΧΥΤΑ, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Έμπειρος αυτοδιοικητικός

Με αυτές τις περγαμηνές ο Μιχάλης Γεράνης φαίνεται ότι θα συνεχίσει ό,τι άρχισε σ’ αυτή την πρώτη σύντομη περίοδο του νεοσύστατου ΦΟΔΣΑ και μετά τις αρχαιρεσίες της ερχόμενης Δευτέρας. Οι περισσότεροι μάλιστα από τους 38 δημάρχους που ήδη συνεργάζονται μαζί του συμφωνούν ότι «κάποιοι άνθρωποι έχουν γεννηθεί για την αυτοδιοίκηση!». Και επειδή για να πετύχει οποιοδήποτε έργο ή δράση σχετική με το περιβάλλον χρειάζεται στήριξη από τις τοπικές κοινωνίες, ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός σαν τον κ. Γεράνη έχει σοβαρές ελπίδες να τα καταφέρει.

Όσον αφορά στα σενάρια διχασμού, το θέμα μάλλον θα λήξει το πρωί της Δευτέρας, καθώς πριν από τη γενική συνέλευση θα γίνει ενδοπαραταξιακή ψηφοφορία, ώστε να επιλέξουν οι αυτοδιοικητικοί τον εκλεκτό τους ανάμεσα στους κ.κ. Γεράνη και Κούβελα. Να σημειωθεί ότι όσον αφορά στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Κούβελα δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας είπαν στο Karfitsa.gr ότι «πίσω από την αιφνιδιαστική υποψηφιότητα του νέου αυτοδιοικητικού, μόλις… τεσσάρων μηνών, Δημήτρη Κούβελα στο ΦΟΔΣΑ είναι ο 78χρονος πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζουρνάς».

Ο βετεράνος αιρετός, «έριξε την πρόταση του «μικρού» Κούβελα απέναντι στον έμπειρο και νυν πρόεδρο του φορέα, Μιχάλη Γεράνη, πριν από λίγες εβδομάδες σε μια προσπάθεια να επιστρέψει ως έμμισθος σύμβουλος» είπε στο Karfitsa.gr πετυχημένος δήμαρχος που στηρίζει την υποψηφιότητα Γεράνη προσθέτοντας «δεν είναι καιρός για πειράματα και… ιδιοτελή παιχνίδια. Εκτός όμως όλων των άλλων ο Μιχάλης Γεράνης, είναι ο πρώτος πρόεδρος σε όλη την Ελλάδα που κατόρθωσε να συγχωνεύσει… 14 οργανισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας στο νέο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ και χωρίς παρατράγουδα».

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ