Φεύγουν γραμματείς για... να γίνουν βουλευτές - Karfitsa.gr
Πολιτική

Φεύγουν γραμματείς για… να γίνουν βουλευτές

Έρχονται τρεις παραιτήσεις στη Θεσσαλονίκη

Πλησιάζει η 16η Δεκεμβρίου και μαζί της οι παραιτήσεις όλων των γενικών γραμματέων της Κυβέρνησης που θα είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ο νόμος προβλέπει ότι, αν κάποιος θέλει να κατέβει στις προσεχείς εκλογές, πρέπει να έχει παραιτηθεί 18 μήνες πριν από τη συνταγματική ημερομηνία της διενέργειας αυτών. Με βάση ότι αυτή είναι η 17η Ιούνη 2016, η προθεσμία λήγει στις 16 Δεκεμβρίου 2014.

Για τη Θεσσαλονίκη, αυτό σημαίνει δυο σίγουρες παραιτήσεις. Η πρώτη είναι του Στράτου Σιμόπουλου, γ.γ. Δημοσίων Έργων, που θα είναι υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Εδώ η παραίτηση είναι 100% σίγουρη, γιατί ο από χρόνια προσωπικός και πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά θα είναι οπωσδήποτε υποψήφιος.

Η δεύτερη παραίτηση θα είναι του Παναγιώτη Κοκκόρη. Ο Θεσσαλονικιός γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατέχει το μοναδικό ρεκόρ ότι πέντε φορές ήταν πρώτος επιλαχών βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Και ο ίδιος διαμηνύει ότι θα παραιτηθεί αλλά ας κρατήσουμε και μια… πισινή.

Για τον ίδιο λόγο παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος (θα πολιτευθεί στη Β’ Θεσσαλονίκης) ενώ κάποιοι μιλούν και για τρίτη  παραίτηση, αυτής της αναπληρώτριας γ.γ. Διεθνών Σχέσεων του ΥΠ.ΕΞ., Μάγδας Καρακόλη, που ακούγεται για τη Β’ Θεσσαλονίκης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ