Focus των αστυνομικών της δίωξης ναρκωτικών στο λατινοοαμερικανικό καρτέλ  - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Focus των αστυνομικών της δίωξης ναρκωτικών στο λατινοοαμερικανικό καρτέλ 

Τα ξημερώματα της 17ης Νοέμβρη η μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα βρισκόταν στο πόδι για την οργάνωση διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείο και την εφαρμογή των πολύ αυστηρών μέτρων απαγόρευσής τους, λόγω διασποράς κορωνοϊού. Όμως μία ομάδα αστυνομικών της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, είχαν στήσει καρτέρι για τη κατάσχεση μίας από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα. Βάρους 254 κιλών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ 

Ο 37χρονος Έλληνας γεννημένος και αναθρεμμένος στη Γερμανία, βρισκόταν σε διαπραγμάτευση τη νύχτα της 16ης Νοεμβρίου, για την παράδοση της ποσότητας κοκαΐνης, η αξία της οποίας φτάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Αστυνομικός που διείσδυσε στο κύκλωμα κατάφερε και παρέστησε τον έμπορο ναρκωτικών ξεμπλοκάροντας το κοντέινερ που ήταν έμφορτο σε ένα κοντέινερ με μπανάνες, προερχόμενο από το Εκουαδόρ. Από την ίδια χώρα πριν λίγα χρόνια έφταναν στη Γερμανία ακόμη 50 κιλά κοκαΐνης. Παραλήπτης κατηγορήθηκε ότι ήταν πάλι ο 37χρονος Έλληνας ομογενής. Καταδικάστηκε από γερμανικό δικαστήριο σε φυλάκιση 6 ετών. Συνελήφθη στην Ελλάδα και εξέτισε στη χώρα μας την ποινή. Γρήγορα αφέθηκε ελεύθερος, εκτίοντας τη μικρή ποινή του, σε αναλογία με την ποσότητα.

Το κοντέινερ με τις μπανάνες από τη χώρα του Ισημερινού αναχώρησε πριν περίπου δύο μήνες από νοτιοαμερικανικό λιμάνι. Έκανε μία στάση στην Ισπανία, χωρίς να ελεγχθεί το περιεχόμενό του. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού η αμερικανική δίωξη ναρκωτικών DEA σε συνεργασία με τη δίωξη ναρκωτικών Θεσσαλονίκης παρακολουθούσαν την πορεία του. Η πληροφορία ότι στην κορυφή του φορτίου είχαν τοποθετηθεί έξι σάκοι με 220 δέματα που περιείχαν καθαρή κοκαΐνη, έμελλε να επιβεβαιωθεί με την άφιξη του φορτίου στο λιμάνι του Πειραιά. Οι αρχές, στα μέσα του μήνα ήταν ενημερωμένες για το ταξίδι της κοκαΐνης από το Εκουαδόρ. Οι τελωνειακοί του Πειραιά, μέλη της δίωξης λαθρεμπορίου του λιμεναρχείου Πειραιά και μέλη του λιμεναρχείου Μυκόνου, κάτω από τον συντονισμό των αστυνομικών του τμήματος γενικών υποθέσεων της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, ήταν έτοιμοι για την επιχείρηση.

 

Ο ρόλος του 37χρονου 

Ο 37χρονος ήδη εντοπίστηκε να κινείται αναζητώντας τρόπο να παραληφθεί το φορτίο με τα ναρκωτικά. Παράλληλα οι παραλήπτες του φορτίου με τις μπανάνες έπρεπε να μην προλάβουν να παραλάβουν το φορτίο, πριν φτάσει ο ύποπτος για το εμπόριο ναρκωτικών. Όλα ρυθμίστηκαν να γίνουν συντονισμένα και τον ρόλο του μεσάζοντα για το φορτίο ανέλαβε αστυνομικός που διείσδυσε στο κύκλωμα. Τα ξημερώματα  της 17ης Νοέμβρη έγινε η έφοδος μόλις ο ομογενής πήρε τα ναρκωτικά στα χέρια του. Ακινητοποιήθηκε από μεγάλη δύναμη της επιχειρησιακής ομάδας, πριν αντιδράσει. Σε κρυφή θήκη του παντελονιού του βρέθηκε πιστόλι που είχε έτοιμη σφαίρα στη θαλάμη και μάλιστα ήταν διαστελλόμενη που εντάσσεται στις επιβαρυντικές περιπτώσεις περί όπλων, ένας γεμιστήρας με εννέα φυσίγγια και επιπλέον ακόμη ένας με 13, ενώ προσαρτημένη στο πιστόλι ήταν συσκευή λέιζερ.

Οι διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης πλέον ερευνούν κάθε κίνηση του 37χρονου. Θεωρούν ότι είναι ένας από τους ισχυρούς συνδετικούς κρίκους του νοτιοαμερικανικού καρτέλ στην Ευρώπη. Όπως αναφέρεται στα έγγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του τα ναρκωτικά επρόκειτο να διατεθούν στην ελληνική αγορά, όπως όμως και σε σημεία της ευρωπαϊκής, με κύρια αναφορά στη Γερμανία. Οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης αναζητούν τους διαύλους του ομογενή στο νοτιοαμερικανικό δίκτυο διακίνησης φορτίων κοκαΐνης στην Ευρώπη. Πιστεύουν πως πρόκειται για ένα από τα βασικά «χέρια» διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ευρώπη. Ήδη έχουν μπει στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων οι 25 κάρτες sim που κατασχέθηκαν με 21 κινητά τηλέφωνα και οι δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές που βρέθηκαν σε τέσσερα σπίτια, όπου έγιναν έρευνες. Εκτιμάται πως στοιχεία στα ηλεκτρονικά αρχεία του θα τους οδηγήσουν σε γέφυρες που συνδέουν το λατινοαμερικανικό καρτέλ και τα κέντρα διοχέτευσης ναρκωτικών στην Ευρώπη.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ