Φορολογείται η… αναπνοή στο αεροδρόμιο του Καράκας - Karfitsa.gr
Διεθνή

Φορολογείται η… αναπνοή στο αεροδρόμιο του Καράκας

Όπως μεταδίδει το BBC

aerodromio-pinakas-anaxoriseon

Το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Βενεζουέλας στο Καράκας, πρωτεύουσα της χώρας, επέβαλε φόρο… αναπνοής στους ταξιδιώτες, όπως μεταδίδει το BBC.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν εκτός Βενεζουέλας καλούνται να πληρώσουν ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 20 δολάρια, για τον αέρα που αναπνέουν, όσο βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Καράκας.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του αεροδρομίου, το ποσό αυτό συγκεντρώνεται για να καλυφθεί το κόστος ενός νέου συστήματος, το οποίο χρησιμοποιεί όζον για να καθαρίζει το σύστημα κλιματισμού του κτηρίου.

Με δελτίο Τύπου, το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας αναφέρει ότι είναι το πρώτο αεροδρόμιο στη Νότια Αμερική και την Καραϊβική που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία, η οποία εξαλείφει τα βακτήρια, απολυμαίνοντας το κτήριο και προστατεύοντας έτσι την υγεία των ταξιδιωτών.

Με τα εισιτήρια να θεωρούνται ήδη ακριβά, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που διατύπωσαν, κυρίως μέσω των social media, τις ενστάσεις τους, φοβούμενοι ότι ο φόρος θα αποτελέσει άλλη μία πηγή διαφθοράς.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει τις πτήσεις τους στη χώρα, λόγω οικονομικών διαφορών με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ