"Φουσκώνει" επικίνδυνα ο Έβρος - Karfitsa.gr
Κοινωνία

“Φουσκώνει” επικίνδυνα ο Έβρος

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της Περιφέρειας

evros

Δια της διπλωματικής οδού ενημέρωσαν την Ελληνική πλευρά οι Βούλγαροι εκδίδοντας Ρηματική Διακοίνωση με την οποία αναφέρουν τις  απογευματινές ώρες το υδροηλεκτρικό φράγμα στο Ιβαήλοβγκραντ της Νότιο Ανατολικής Βουλγαρίας έχει 100% η δεξαμενή συλλογής νερού και ως εκ τούτου ανοίγουν τις θύρες εκτόνωσης.

Αναφέρουν ότι “ελευθερώνουν” υδάτινες ποσότητες περισσότερες από 300m3/sec (κυβικά μέτρα)με καταγραφή στον μετρικό σταθμό του Πυθίου στον Βόρειο Έβρο περισσότερα από 630m3/sec(ανά δευτερόλεπτο), με το ύψος του νερού στην οριακή στάθμη των 4,75 μέτρων θέτοντας σε συναγερμό όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Η στάθμη των νερών νωρίς το βράδυ στον σταθμό εισόδου των υδάτων στο Ελληνικό έδαφος στη κοίτη του Άρδα να μετριέται στα 4,85 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 5,00 μέτρα και συναγερμού τα 5,20 μέτρα.

Απ’ ότι φαίνεται μέχρι τώρα από την δορυφορική αποτύπωση, η δυτική περιοχή της παρέβριας ζώνης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα, με τα νερά να εκτονώνονται μερικώς από την πλευρά της Τουρκίας(φωτο)

Πάντως υπηρεσίες και η ηγεσία της Π.Ε. Έβρου τις αμέσως επόμενες ώρες θα αντιμετωπίσουν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Πηγή: thrakitoday.com

(φωτό αρχείου)

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ