Φρέσκα λαχανικά στο διαμέρισμα ...κι όμως γίνεται ! (video) - Karfitsa.gr
Περιβάλλον

Φρέσκα λαχανικά στο διαμέρισμα …κι όμως γίνεται ! (video)

Μάλιστα, το οικιακό σύστημα διατίθεται είτε ως ...

urban-cultivator-118547Ο Urban Cultivator είναι ένας μικροκήπος σε μέγεθος πλυντηρίου πιάτων που ελέγχεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και που μας επιτρέπει να καλλιεργήσουμε φρέσκα λαχανικά και αρωματικά φυτά στην κουζίνα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πλεονεκτήματά είναι το μικρό μέγεθος και ο σχεδιασμός που επιτρέπουν την εύκολη εγκατάσταση και ενσωμάτωση του συστήματος σε ένα σύγχρονο σπίτι, σε αντίθεση με τα περίπλοκα υδροπονικά ή συμβατικά συστήματα (χώμα). Μειονέκτημα είναι η υψηλή τιμή.

Το Urban Cultivator είναι μια πλήρης μονάδα καλλιέργειας που διατίθεται είτε σε μέγεθος κατάλληλο για το σπίτι είτε σε μεγαλύτερο μέγεθος ιδανικό για επιχειρήσεις εστίασης. Οι μονάδες διατηρούν τις βέλτιστες συνθήκες καλλιέργειας στο εσωτερικό ελέγχοντας τον φωτισμό, το νερό και τον εξαερισμό και επιτρέπουν στον χρήστη να καλλιεργήσει ό,τι θέλει όποτε το επιθυμεί.

Μάλιστα, το οικιακό σύστημα διατίθεται είτε ως ελεύθερη συσκευή είτε ως εντοιχισμένη και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά γυάλινων πορτών για την πρόσοψη.

Όπως αναφέραμε το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι το κόστος που ανέρχεται στα 2000 Ευρώ περίπου, χωρίς ωστόσο να είναι απαγορευτικό.

Η εμπορική έκδοση κοστίζει περίπου 6500 Ευρώ, αλλά σύμφωνα με τον Τάρεν Γουλφ, ιδρυτή της κατασκευάστριας εταιρείας Co.Exist, τα εστιατόρια μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι 1000 Ευρώ από τη χρήση του συστήματος.

Δείτε το video!

econews

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ