Γαλλία: Ακυρώνεται το 40% των πτήσεων την Τετάρτη - Karfitsa.gr
Διεθνή

Γαλλία: Ακυρώνεται το 40% των πτήσεων την Τετάρτη

Ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας

ImageHandler (8)

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι πρόκειται να πετάξουν από και προς Γαλλία την ερχόμενη Τετάρτη καθώς ακυρώνεται το 40% των πτήσεων λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με αίτημα την καλύτερη οργάνωση της εργασίας τους, ανακοίνωσε η γενική διεύθυνση πολιτικής προστασίας (DGAC) της Γαλλίας.

«Προβλήματα αναμένονται στο σύνολο της επικράτειας», προειδοποίησε σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η γενική διεύθυνση πολιτικής προστασίας.

Καθώς θα εφαρμοστεί το ελάχιστο όριο υπηρεσιών, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενδέχεται να επιστρατευθούν για να διασφαλιστεί τουλάχιστον το 50% των πτήσεων. Προκειμένου να περιορίσει τα όποια προβλήματα, η DGAC ζητάει από τις εταιρείες να ακυρώσουν το 40% των πτήσεών τους για την Τετάρτη και «απευθύνει έκκληση στους επιβάτες να ενημερώνονται από την αεροπορική τους εταιρεία».

Η γενική διεύθυνση πολιτικής προστασίας της Γαλλίας θα διευκρινίσει το μεσημέρι της Τετάρτης τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει αυτή η κινητοποίηση στα δρομολόγια της Πέμπτης.

Το SNCTA, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση (41%) των 4.000 ελεγκτών κυκλοφορίας κήρυξε στάσεις εργασίας από την 8η έως την 9η Απριλίου, από τη 16η έως και την 18η Απριλίου και από την 29η Απριλίου έως την 2η Μαΐου.

Οι συνδικαλιστές ζητούν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την οργάνωση της εργασίας τους και τη μείωση στα 59 έτη του νόμιμου ορίου συνταξιοδότησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ