Γέμισε ποντίκια και σκορπιούς το ΑΠΘ - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Γέμισε ποντίκια και σκορπιούς το ΑΠΘ

"Τα προβλήματα της καθαριότητας έχουν ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή της αξιοπρέπειάς μας"

apth-thessaloniki
Στην Ελλάδα της κρίσης θα τα δούμε όλα τελικά! Ο λόγος για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει γεμίσει με ποντίκια και σκορπιούς, απειλώντας έτσι την υγεία και την υγιεινή φοιτητών και προσωπικού.
Πιο αναλυτικά, αγανακτισμένος φαίνεται πως είναι ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Κωστής Κατσάμπαλος, καθώς σε επιστολή που απέστειλε στον Πρύτανη Ιωάννη Μυλόπουλο αλλά και στην Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, τονίζει πως «Θα καλέσουμε τα ΜΜΕ και τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες να τους ενημερώσουμε in situ, προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι όσοι κωφεύουν εδώ και πολλούς μήνες».

Την έκρηξή του, όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας χθες στην «Καθημερινή» προκάλεσε η έντονη αντίδραση ομάδας φοιτητών την περασμένη Πέμπτη, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι η Σχολή τους, που λειτουργεί επί 12ώρου βάσεως, δεν έχει ουσιαστικά τουαλέτες. Και αυτό διότι ουδείς καθαρίζει τις τουαλέτες των κτιρίων!

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Κατσάμπαλος, στους χώρους των υπογείων, και όχι μόνο, της σχολής κυκλοφορούν ποντίκια και μικροί σκορπιοί! «Οι συνθήκες εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των φοιτητών, του διδακτικού προσωπικού και των εργαζομένων μας, τα προβλήματα της καθαριότητας έχουν ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή της αξιοπρέπειας όλων μας» λέει ο κ. Κατσάμπαλος.
Η σχολή έχει περίπου 7.500 φοιτητές, έκταση 55.000 τ.μ. και μόνο 3 καθαρίστριες. Το ίδρυμα έχει περίπου 15 καθαρίστριες από περίπου 200 που είχε προ 18μήνου. Το πρόβλημα ανέκυψε διότι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ανάθεσης της καθαριότητας στο ΑΠΘ αμφισβητήθηκε από έναν υποψήφιο, ο οποίος άσκησε τα έννομα ένδικα μέσα, με αποτέλεσμα -έως ότου εκδοθεί απόφαση- να μην υπάρχουν και καθαρίστριες στο ΑΠΘ.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ