Γεωργιάδης: Δεν ντρέπομαι για καμία απόφαση που έχω λάβει - Karfitsa.gr
Πολιτική

Γεωργιάδης: Δεν ντρέπομαι για καμία απόφαση που έχω λάβει

Τι δήλωσε για το ΠΕΔΥ και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

ad
Το πρόβλημα των ανασφάλιστων δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικής του υπουργείου υγείας αλλά της οικονομικής κρίσης, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα στο πλαίσιο συμμετοχής του στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και ο Φαρμακευτικός σύλλογος Αχαΐας, με θέμα: «Επανασχεδιάζοντας την φαρμακευτική πολιτική».

«Μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απόφαση, για την οποία πρέπει να ντρέπομαι», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ απέδωσε τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην προσπάθεια νοικοκυρέματος που πρέπει να γίνει στην χώρα. Ακόμη ανέφερε: «Αισθάνομαι πραγματική ντροπή, γιατί χρειάστηκε να έρθει η τρόικα, για να φτιάξουμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση».

Ως προς το θέμα της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην τιμή του φαρμάκου, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποζημιώνουν μόνο το φθηνότερο γενόσημο, την στιγμή που στην Ελλάδα ξοδεύονται πολλά λεφτά για «on patern» φάρμακα, αγνοώντας παλαιότερα, που έχουν χάσει την πατέντα τους, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικά.

Όσον αφορά στο πρόβλημα ανασφάλιστων, ο Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του υπουργείου, αλλά της οικονομικής κρίσης. Όμως, συμπλήρωσε πως, με το ΠΕΔΥ, οι ανασφάλιστοι θα έχουν πρόσβαση μέχρι τα τέλη Ιουνίου στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ μέχρι τα τέλη του χρόνου, όπως είπε, θα τους έχει δοθεί πρόσβαση και στη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στην Πάτρα, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε το γενικό κρατικό νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας», όπου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Όσον αφορά στο πολυώροφο κτίριο, που είχε κτυπηθεί από τον ισχυρό σεισμό του Ιουνίου του 2008 και τώρα βρίσκεται στην φάση της ανακατασκευής, ο Γεωργιάδης ανέφερε: «Ξεμπλοκάραμε το έργο και το πολυώροφο κτίριο θα είναι ολοκληρωμένο τον Νοέμβριο του 2015».
Πηγή: paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ