Γερό «άδειασμα» ΔΗΜΑΡ στην Ρεπούση - Karfitsa.gr
Πολιτική

Γερό «άδειασμα» ΔΗΜΑΡ στην Ρεπούση

dimarΚατά την διάρκεια της συζήτησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς,  στελέχη του κόμματος έφεραν «στο τραπέζι» το σάλο που ξέσπασε την Δευτέρα με την άποψη της Μαρίας Ρεπούση για την γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων και Μικρασιατών. Από την πλευρά του ο επικεφαλής του κόμματος Φώτης Κουβέλης σε αυστηρό και έντονο ύφος επέπληξε την κυρία Ρεπούση για την πρωτοβουλία της να στείλει τη συγκεκριμένη επιστολή προς ιστορικούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το στέλεχος του κόμματος κ. Γιάννης Αμοιρίδης, ο οποίος, απευθυνόμενος στην βουλευτή, επικαλέστηκε θύματα τα οποία, όπως είπε, βρίσκονται «μέσα στο σπίτι μου» και συνέχισε: «Απαιτώ να γίνει σεβαστή η θέση μου!».

Σύμφωνα με πηγές από το εσωτερικό της Αγίου Κωνσταντίνου, το κόμμα δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από πολίτες ψηφοφόρους ποντιακής καταγωγής, που εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τις απόψεις της βουλευτού. Στο επίκεντρο της Εκτελεστικής Επιτροπή έφερε το ζήτημα ο Γιάννης Κακουλίδης, ο οποίος ζήτησε να πάρει θέση ο πρόεδρος κ. Φώτης Κουβέλης. Συγκεκριμένα, ο κ. Κακουλίδης ανέφερε: «Η ιστορική προσέγγιση των γεγονότων πρέπει να παραμένει σε χώρους αναφοράς καθαρά επιστημονικούς και είναι απαράδεκτο να επενδύεται σε πολιτική ρητορική». Αμέσως πήρε το λόγο ο κ. Κουβέλης, ο οποίος ξεκαθάρισε: «Σέβομαι και τιμώ τη γενοκτονία των Ποντίων» και ζήτησε από την κυρία Ρεπούση να εξηγήσει τη στάση της, όταν μάλιστα η Δημοκρατική Αριστερά, σύμφωνα με συνεργάτες του, υποστηρίζει τις διεθνείς προσπάθειες των Ποντίων για αναγνώριση της γενοκτονίας. Τότε η κυρία Ρεπούση δικαιολογήθηκε λέγοντας πως αυτές είναι οι επιστημονικές απόψεις της και προσπάθησε να εξηγήσει τη στάση της.

Ο κ. Αμοιρίδης, όταν μίλησε, δήλωσε: «Η αντίληψή μου περί γενοκτονίας είναι βιωματικού χαρακτήρα και υπερισχύει κάθε άλλης ρητορικής προσέγγισης από ανθρώπους που είναι μέσα στο σπίτι μου». Όταν η κυρία Ρεπούση επανήλθε, ο κ. Αμοιρίδης αντέδρασε: «Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου, απαιτώ όμως να γίνει σεβαστή η θέση μου!». Στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς υπογράμμιζαν το γεγονός ότι, εξαιτίας της επιστολής Ρεπούση, ο κ. Κουβέλης δεν ήταν σε προνομιακή θέση στη συζήτηση με τον πρωθυπουργό στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Οι ίδιοι άνθρωποι επισήμαιναν ότι η επιστολή ανησυχίας της κυρίας Ρεπούση στάλθηκε, πριν καταλήξει ο κ. Ρουπακιώτης στο τελικό νομοσχέδιο.

www.paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ