Για δημαγωγία κατηγορούν οι Τούρκοι τον Προκόπη Παυλόπουλο! - Karfitsa.gr
Πολιτική

Για δημαγωγία κατηγορούν οι Τούρκοι τον Προκόπη Παυλόπουλο!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τη γειτονική χώρα να ζητήσει συγνώμη για τη Γενοκτονία και η απάντηση ήταν προκλητική

panagia-soumela-trapezountaΜε αφορμή το κάλεσμα στη γείτονα για ειλικρινή συγνώμη από τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο χθεσινό του μήνυμα για τον Δεκαπενταύγουστο από τη Παναγία Σουμελά, αναφορικά με τη γενοκτονία των Ποντίων, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε με σκληρή ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, «η δήλωση του Έλληνα Προέδρου  είναι δημαγωγία, μακριά από την καλή πρόθεση και την υπευθυνότητα ενός αξιωματούχου».

Επίσης υπάρχει και αναφορά στο κλείσιμο του μοναστηριού της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, που φέτος δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της Πατριαρχικής Λειτουργίας για τον Δεκαπενταύγουστο. Όπως αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, «οι επισημάνσεις του Παυλόπουλου διαστρεβλώνουν το ότι το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά είναι κλειστό προσωρινά λόγω αναγκαίων επισκευών και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Όπως επισημαίνει του τουρκικό ΥΠΕΞ, «θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στις ελληνικές αρχές και κύκλους που προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτή την ατζέντα ιστορικά και νομικά αβάσιμους ισχυρισμούς, ως πολιτικό πλεονέκτημα για τις απάνθρωπες τακτικές διαχείρισης και αφομοίωσης απέναντι σε όλες τις μειονότητες από την ίδρυση της Ελλάδας.

«Οι εν λόγω ανακοινώσεις που υποδαυλίζουν το θρησκευτικό και εθνοτικό μίσος φανατικών ομάδων στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία και τον τουρκικό λαό είναι απέναντι στο κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας και δεν συνεισφέρουν στην ανάπτυξη συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, που όπως όλα δείχνουν συνεχίζει το γαϊτανάκι των εξελίξεων πάνω στο θέμα.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ