Για ποιο λόγο είπε το «ναι» ο ΠΑΟΚ - Karfitsa.gr
Αθλητικά

Για ποιο λόγο είπε το «ναι» ο ΠΑΟΚ

Τι αναφέρει επιστολή προς τη Σούπερ Λιγκα

pagkos-paokΜε επιστολή που απέστειλε προς τη Σούπερ Λίγκα και αναγνώστηκε στη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξήγησε το λόγο για τον οποίο συναίνεσε στη μερική επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Η διοίκηση του «Δικέφαλου» ανέφερε ότι αναβολή των πλέι οφ μόνο πρόβλημα θα δημιουργούσε, αφού σε αυτή την περίπτωση δεν θα τιμωρούνταν αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ποδόσφαιρο, αλλά οι ίδιες οι ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ.

Η επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Είναι ξεκάθαρο για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και δεν σταματούμε να καταθέτουμε προτάσεις. Οι προτάσεις μας δεν γίνονται υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής και του προσωρινού όφελους, το διακύβευμα δεν είναι να τιμωρηθεί ένας απλά για να ευνοηθεί ένας άλλος.

Νόμοι υπάρχουν και αν τηρηθούν τα προβλέπουν όλα. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που να πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να επιβάλει ποινή που να ανατρέπει την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και μάλιστα σε λίγες μέρες, μάλλον δεν έχει εντοπίσει το πραγματικό πρόβλημα.

Για πολλούς λόγους η επικύρωση ή όχι της βαθμολογίας της πρώτης πεντάδας σήμερα δεν έχει το παραμικρό νόημα. Το μόνο που θα επιφέρει είναι παράλογη καθυστέρηση και ανατροπή στους προγραμματισμούς. Θα τιμωρηθούμε όσοι συμμετέχουμε και όχι όσοι ευθύνονται για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η πρεμούρα να μην επικυρώσουμε τη βαθμολογία εντάσσεται σε μια προσπάθεια να προασπιστούν συμφέροντα κι αυτό δεν είναι καλό δείγμα για το μέλλον. Δεν θέλουμε ποδόσφαιρο μικροπολιτικών μόλις με το καλό ξεμπερδέψουμε με τα σημερινά προβλήματα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι υπέρμαχος της νομιμότητας αλλά και της κοινής λογικής. Να εφαρμοστούν οι νόμοι -από οικεία ή ευρωπαϊκά δικαστικά όργανα- να τιμωρηθούν οι ένοχοι το συντομότερο. Αν γίνει αυτό η επικύρωση της βαθμολογίας δεν θα εμποδίσει καμία προβλεπόμενη τιμωρία. Ας προασπίσει ο καθένας τα συμφέροντα της ομάδας του όπως νομίζει, αλλά όσοι πρεσβεύουμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να ψηφίσουμε κάτω από το πρίσμα συλλογικών συμφερόντων.

Δεν βρήκαμε κανέναν συμπραστάτη πέρυσι στον αγώνα μας να μην ισχύσει η αφαίρεση βαθμών από τα πλέι οφ, όπως αυθαίρετα αποφάσισαν οι επιτροπές της ΕΠΟ -που σήμερα γκρεμίζονται ηθικά και νομικά- και μάλιστα βρήκαμε και αντίδικους στο CAS! Για μια απόφαση που στηρίχθηκε σε λανθασμένη ερμηνεία του Πειθαρχικού Κώδικα που παραδέχτηκε εγγράφως και η Λίγκα στις παρατηρήσεις της για τις αλλαγές του!

Θέλουμε να επικυρωθεί η βαθμολογία για την πρώτη πεντάδα και να ξεκινήσουν κανονικά τα πλέι οφ. Και παράλληλα να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την επίσπευση των αποφάσεων που οφείλει να ανακοινώσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας με βάση τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας για την εγκληματική οργάνωση».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ