Για την κρίση και τα μνημόνια φταίει το... νέο! - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτική

Για την κρίση και τα μνημόνια φταίει το… νέο!

Το Σαββατοκύριακο που αφιέρωσε στην εκλογική του περιφέρεια ο Βαγγέλης Βενιζέλος

image

του Βαγγέλη Στολάκη

Το… παλιό πολιτικό σύστημα έσωσε τις χώρες και τις έβγαλε από τα μνημόνια. Στις υπόλοιπες, όπως και στην Ελλάδα όπου ήρθε το νέο, τρωγόμαστε με την… ουρά μας. Αυτί ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Βενιζέλος σε συνάντηση στελεχών του κόμματος το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά: « Το πρόβλημα της χώρας είναι κοινωνικό, πολιτικό, πολιτειακό και καταλήγει να είναι και οικονομικό. Ποιες χώρες βγήκαν από την κρίση με ασφάλεια και ταχύτητα, ενώ μπήκαν σε μνημόνιο; Οι χώρες στις οποίες άντεξε το πολιτικό τους σύστημα. Το παλιό πολιτικό σύστημα έβγαλε τις χώρες από την κρίση, όπως είναι η Κύπρος και η Ιρλανδία. Ποια χώρα δεν πρόκειται να βγήκα από την κρίση και κυνηγάει την ουρά της; Η Ελλάδα! Γιατί κατέρρευσε το πολιτικό της σύστημα και ήρθαν οι νέοι! Ποιες χώρες είναι στο περίπου; Αυτές που αμφιταλαντεύονται μεταξύ παλιού και νέου. Όπως είναι η Πορτογαλία και η Ισπανία που οδηγείται σε μακρά ακυβερνησία. Βέβαια καμιά δεν συγκρίνεται με την υπόθεση της Ελλάδας».

Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε ζοφερή την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία. Αναφέρθηκε στο θέμα του προσφυγικού και τη διαχείριση που έκανε η ελληνική κυβέρνηση, ενώ σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ κράτησε για ακόμα μια φορά απόσταση από τις δηλώσεις πως το χωρίζει με την ΝΔ «άβυσσος».

«Μπορούν να είναι λίγο πιο ψύχραιμοι αυτοί που φοβήθηκαν και αντέδρασαν με νευρικότητα στην εκλογή Μητσοτάκη Δεν γίνεται τίποτα χωρίς τον προοδευτικό μεσαίο χώρο, αλλά ούτε μόνο με το σχήμα που υπάρχει τώρα. Πρέπει να επιμείνουμε στη συσπείρωση των δυνάμεων» σχολίασε μεταξύ άλλων.

Δείτε τις φωτογραφίες του karfitsa.gr από την εκδήλωση της οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Α’ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης:

image image image image

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ