«Για τον Αλέξη Τσίπρα η φετινή επίσκεψη στη ΔΕΘ ήταν η επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος» - Karfitsa.gr
Απόψεις Αρθρογράφοι

«Για τον Αλέξη Τσίπρα η φετινή επίσκεψη στη ΔΕΘ ήταν η επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος»

της Άννας Καραμανλή

karamanlh

της Άννας Καραμανλή*

Ο Θεσμός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης υπερβαίνει τα όρια μιας έκθεσης εμπορικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα. Έχει συνδεθεί στη συνείδηση όλων με το βήμα από το οποίο ο πολιτικός κόσμος της χώρας – στο πλαίσιο ενός διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς – καταθέτει τις πολιτικές του προτάσεις και δίνει το στίγμα των προθέσεων του.

Τα τελευταία χρόνια  πολλές εξαγγελίες έχουν ταυτιστεί με ανέξοδες και ανέφικτες υποσχέσεις, που  στόχο είχαν να λαϊκίσουν, να παραπλανήσουν και εν τέλει να εξαπατήσουν τους Έλληνες πολίτες. Θυμόμαστε όλοι το αλήστου μνήμης “λεφτά υπάρχουν”, αλλά και το περίφημο “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”.

Για τον Αλέξη Τσίπρα η φετινή επίσκεψη στη ΔΕΘ ήταν η επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος. Στον τόπο από όπου είπε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό και έδωσε υποσχέσεις που δεν τήρησε στο σύνολό τους. Για αυτό και η κοινωνία  είχε περιορισμένες προσδοκίες από αυτόν. Θα περίμενε ωστόσο κανείς από τον Πρωθυπουργό της χώρας να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα της οικονομίας μας. Να προσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα οδηγήσει τη χώρα στην πολυπόθητη ανάπτυξη. Να εξηγήσει τις πρωτοβουλίες του για την προσέλκυση των επενδύσεων που θα προσφέρουν προοπτική  στους χιλιάδες ανέργους .

Αντί για τα παραπάνω ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη ΔΕΘ αδύναμος να σηκώσει το βάρος που έχει συσσωρευτεί στην κοινωνία από τις επιλογές του. Αρκέστηκε σε  ευχολόγια και στη γνωστή ρητορική περί δίκαιης ανάπτυξης, διανθισμένη με αόριστες υποσχέσεις για τη ρύθμιση του χρέους – στην οποία μέχρι σήμερα έχει αποτύχει. Καμία αναφορά σε αναπτυξιακή πολιτική. Καμία πειστική απάντηση στα αδιέξοδα νοικοκυριών και επιχειρήσεων που αδυνατούν να ανταποκριθούν στη φορολογική λαίλαπα. Εμπαιγμός στους συνταξιούχους που έχουν γονατίσει από τις άγριες περικοπές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επικείμενη παρουσία του στη ΔΕΘ, φιλοδοξεί μεταξύ άλλων να αναδείξει την υπεροχή του έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Τόσο στο επίπεδο της αξιοπιστίας όσο και στην ικανότητα να ξαναδώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία και να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα πορευτεί με προσεκτικά βήματα και θα ακολουθήσει το δρόμο της υπευθυνότητας.  Το δρόμο που βασίζεται σε μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες, την οποία με συνέπεια επιδιώκει από την πρώτη ημέρα της εκλογής του.

Κεντρικός πυρήνας των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι η μείωση των φόρων. Έχει αποδειχθεί ότι η ιδεοληπτική εμμονή της Κυβέρνησης στην υπερφορολόγηση ανακυκλώνει την ύφεση και έχει εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων. Την ίδια στιγμή η Δημόσια Διοίκηση λεηλατείται από την Κυβέρνηση με την τακτοποίηση κάθε λογής συγγενών και φίλων.

Ο εξορθολογισμός των δαπανών του Δημοσίου και η προώθηση μεταρρυθμίσεων μπορούν να ενεργοποιήσουν και πάλι την οικονομία μας. Μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της φορολογίας, αλλά και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον φιλικό για τους επενδυτές.

Αυτό είναι το περίγραμμα των πολιτικών που θα κληθεί σύντομα να εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιδιώκει και δεν υπόσχεται θαύματα. Έχει σαφή αντίληψη και των δυνατοτήτων και των αναγκών της χώρας. Φιλοδοξία του είναι με ρεαλισμό και σταθερό βηματισμό να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Και σε αυτή του την προσπάθεια συμπορεύονται καθημερινά ολοένα και περισσότεροι Έλληνες.

*Η κα. Καραμανλή είναι Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. – Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ