Γιάννης Ιωαννίδης: Στον Δήμο Δέλτα δε ζουν πολίτες β’ κατηγορίας - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη Πρόσωπα

Γιάννης Ιωαννίδης: Στον Δήμο Δέλτα δε ζουν πολίτες β’ κατηγορίας

‘Ενας οικονομολόγος με πείρα στη διοίκηση μεγάλων εταιριών κρατάει στα χέρια του το τιμόνι του δήμου Δέλτα. Ο δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης, καθημερινά «παλεύει» για να επιλύσει προβλήματα και παράλληλα να αναδείξει τις ομορφιές του τόπου του. Τώρα, για το εάν οι συνδημότες του αισθάνονται ριγμένοι σε σχέση με τους υπόλοιπους Θεσσαλονικείς θα σας λύσει ο ίδιος την απορία!

ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ 

Πώς ήταν η μετάβαση από τον ιδιωτικό τομέα στην… καρέκλα του δημάρχου;

Εξαιρετική! Βέβαια υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Οι αργοί ρυθμοί που λειτουργεί ο δημόσιος σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς υπάρχουν ακόμη ισχυρά γρανάζια της γραφειοκρατίας. Ωστόσο δεν έχω παράπονο. Οι υπάλληλοι στον δήμο εργάζονται με ζήλο και μεράκι για να φέρουν σε πέρας το έργο τους. Και στην περίοδο της πανδημίας εργάστηκαν σοβαρά και με υπευθυνότητα παρά την υποστελέχωση.

Προσωπικό όραμα για την περιοχή;

Η αλλαγή σελίδας σε όλο τον δήμο Δέλτα. Η επανεκκίνηση και στις εννιά κοινότητες με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών που επί χρόνια ζουν στη σκιά των προτερημάτων της Θεσσαλονίκης. ‘Ηδη οι δεσμεύσεις μας, που αφορούν σημαντικά έργα υποδομής στην περιοχή, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για την πραγμάτωση τους.

Θεωρείτε πως είστε οι …ρηγμένοι της Θεσσαλονίκης;

Είναι βέβαιο πως μας συμπεριφέρονται ως πολίτες β’ κατηγορίας. Εδώ διαχρονικά συγκεντρώνονται δραστηριότητες ανεπιθύμητες για τη Θεσσαλονίκη και εμείς αγωνιζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να καταφέρουμε αυτό να το αλλάξουμε.

Τι έχει ο Δ.Δέλτα που δεν έχουν άλλοι δήμοι;

Εξαιρετικές φυσικές ομορφιές στο παραλιακό μέτωπο και σε κάθε μία από τις εννέα κοινότητες. Επίσης, 1.200 βιομηχανίες και επιχειρήσεις, ποτάμια και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Φεύγοντας από το γραφείο κάνετε ανασκόπηση ημέρας;

Διαρκώς! Μόνο με ανασκόπηση και αυτοκριτική μπορείς να εξελιχθείς. Καθημερινά όλες οι αποφάσεις περνούν από κόσκινο και ακολουθούν οι επόμενοι στόχοι.

Βοήθησε η αυτοδιοικητική σας εμπειρία στη νομαρχία;

Πολύ, αν και οι εποχές άλλαξαν και τα πράγματα εξελίχθηκαν. Αλλά η ουσία μένει ίδια. Λειτουργούμε σε ασφυκτικό γραφειοκρατικό πλαίσιο χωρίς εξειδικευμένα στελέχη.

Δύο κρυμμένοι «θησαυροί» του τόπου σας…

Χρειάζονται πολλές γραμμές για τους «θησαυρούς»… Από το Εθνικό Πάρκο στο Δέλτα Αξιού, την παραλιακή ζώνη, μέχρι τις μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας εκκλησίες σε κάθε κοινότητα.

Πώς «αδειάζετε» μπαταρίες;

Με τη συναναστροφή με τον γιο μου, με καλούς φίλους κι ένα καλό βιβλίο!

Είναι αλήθεια ότι είστε λάτρης της φύσης;

Η φύση είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά που μας έχουν δοθεί και η προστασία της πρέπει να είναι κυρίαρχο μέλημά μας.

Τι σας στέρησε η πανδημία… 

Την καθημερινή επαφή με τον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ