Γιάννης Παπαγεωργίου: Είναι αναγκαίο να δοθούν κίνητρα για την επιστροφή των νέων στην πατρίδα - Karfitsa.gr
People Επικαιρότητα

Γιάννης Παπαγεωργίου: Είναι αναγκαίο να δοθούν κίνητρα για την επιστροφή των νέων στην πατρίδα

Είναι νέος, ορεξάτος και Θεσσαλονικιός. Ο Γιάννης Παπαγεωργίου, λόγω ύψους, έπαιξε μπάσκετ φτάνοντας μέχρι εθνικές κατηγορίες. Διατήρησε όμως τον πήχη … ψηλά. Στα επαγγελματικά και την προσφορά στον τόπο. Οικονομολόγος, υπεύθυνος για τα στελέχη του Μητρώου Στελεχών Α’ Θεσσαλονίκης και συντονιστής της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ. Μαζί του μπορείτε να συζητήσετε τα πάντα… επικαιρότητα, αθλητικά, πολιτικά. Τολμήστε το!

Γιατί να «μπερδευτεί» ένας νέος άνθρωπος με την πολιτική;

Είτε το θέλουμε είτε όχι, κάθε πράξη μας είναι πολιτική. Είμαι της γνώμης, και ας ακούγεται ίσως κοινότυπο, πως πραγματικά, αν ασχοληθούμε όλοι με την πολιτική, από το μετερίζι του ο καθένας, θα βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας. Γιατί όλοι κάτι έχουμε να προσφέρουμε.

Όταν λένε… «όλοι είναι ίδιοι» τι απαντάτε;

Δεν θεωρώ ότι με μια φράση μπορούμε να περιγράψουμε τις διαφορές εκείνες που διακρίνουν την κάθε ιδεολογία και χαρακτηρίζουν την πολιτική μας ταυτότητα. Ωστόσο, στα λόγια είναι εύκολο να κάνουμε γενικεύσεις, στην πράξη όμως αποδεικνύεται τί εκφράζει και τί υπηρετεί ο καθένας μας.

Θα καταφέρετε να «γυρίσετε» συνομηλίκους σας στην πατρίδα;

Ανήκω στη γενιά της κρίσης και γνωρίζω άτομα του φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντος που συμμετείχαν στο μεγάλο ρεύμα φυγής. Είναι αναγκαίο να προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να δημιουργηθούν οι συνθήκες και να δοθούν τα κίνητρα για να επιστρέψουν στην πατρίδα. Το πως θα γίνει αυτό… θα χαρώ να το αναλύσουμε σε επόμενη συνέντευξη.

Ως οικονομολόγος υπάρχει …συμβουλή να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας;

Η μείωση της γραφειοκρατίας που έχει ξεκινήσει στη χώρας μας, η ενδυνάμωση και εξέλιξη του δημοσίου τομέα, η στροφή των νέων στον ιδιωτικό τομέα και η στρατηγική απορρόφηση των επιδοτήσεων της ΕΕ και του κράτους θα είναι το κλειδί για την βελτίωση της οικονομίας μας.

Ποιον θα προκαλούσατε σε αγώνα μπάσκετ;

Τον παιδικό μου φίλο Κώστα Σλούκα. Κάθε φορά που πάμε για προπόνηση, αναπολούμε τότε που παίζαμε σε αλάνες και ανοιχτά γήπεδα.

Τι της λείπει της Θεσσαλονίκης;

Αν και είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις, σαφώς και τις λείπουν αρκετά, κυρίως σε επίπεδο υποδομών αλλά και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Ελπίζουμε, να ολοκληρωθούν βασικά έργα, που θα της δώσουν πνοή και θα ανοίξουν νέες και αξιόλογες θέσεις εργασίας.

Πού θα πηγαίνατε κάποιον που έρχεται πρώτη φορά στην πόλη;

Στα Κάστρα, στην παραλία για περπάτημα, σε μουσεία, σε ιστορικά μνημεία και σε μια σειρά από εστιατόρια και μπαρ.

Σε ποιο από τα αδέλφια έχετε μεγαλύτερη αδυναμία;

Πραγματικά έχω και στα δυο φοβερή αδυναμία, χωρίς καμία διαφορά! Θα ήθελα όμως να ξέρω, αν κάποιος από τους δυο έχει σε μένα περισσότερη αδυναμία.

Λέτε ότι δεν σας τρομάζει η αποτυχία. Τι σας τρομάζει;

Η αποτυχία δεν πρέπει να τρομάζει κανέναν, καθώς αποτελεί σκαλί για την επιτυχία. Είμαι οπαδός της συνεχόμενης προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο, ατομικό και συλλογικό. Με τρομάζει η στασιμότητα και η έλλειψη θέλησης για εξέλιξη.

Επόμενος στόχος…

Να εξελίξω την επιχείρηση μου, στον κλάδο της συμβουλευτικής επιχειρήσεων και να βρίσκω χρόνο για τα άτομα που αγαπάω. Δεν θα αναφέρω το κομμάτι της πολιτικής και όλα όσα σχετίζονται με αυτή. Διότι, για μένα, δεν αποτελούν στόχο, αλλά τρόπο και στάση ζωής.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ