Γιαουρτάκι το... θρεπτικό - Δείτε που μας βοηθά! - Karfitsa.gr
Υγεία

Γιαουρτάκι το… θρεπτικό – Δείτε που μας βοηθά!

Είναι εξαιρετική πηγή προβιοτικών...

giaourtiΤο γιαούρτι είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν το οποίο παράγεται απ’ τη ζύμωση του γάλακτος. Μας παρέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και αποτελεί πλούσια πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό συμβάλλοντας έτσι στην υγεία των οστών και των δοντιών, στη σωματική ανάπτυξη των παιδιών αλλά και στη πρόληψη της οστεοπόρωσης στις μεγάλες ηλικίες.

Επιπλέον, είναι εξαιρετική πηγή προβιοτικών και έτσι δρα προστατευτικά για το έντερο βοηθώντας στη σωστή λειτουργία του. Περιέχει βιταμίνες Α, Β2 ( ριβοφλαβίνη) και Β12 καθώς και αρκετά ανόργανα στοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο).

Συγκεκριμένα οι βιταμίνες του μας προσφέρουν:

1) Η Βιταμίνη Α προστατεύει τα δόντια και την όραση και επιπλέον συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών.

2) Η Β2 ή αλλιώς ριβοφλαβίνη συμβάλλει και αυτή εξίσου στη διατήρηση της καλής όρασης αλλά και στη σωστή λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών για παραγωγή ενέργειας βοηθώντας έτσι στη μείωση της κόπωσης.

3) H B12 είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό καθώς συμβάλλει στην δημιουργία υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

Γι’ αυτό λοιπόν, είναι μια ιδανική επιλογή για το πρωινό μας ή ως ενδιάμεσο σνακ καθώς πέρα από τις ευεργετικές του ιδιότητες είναι γευστικό και εύπεπτο αλλά και ικανό να μας κρατήσει χορτάτους.

Extra tip: Μπορούμε να προσθέσουμε, για έξτρα γεύση και περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά διάφορα φρούτα, ανάλατους ξηρούς καρπούς ή μέλι.

Πηγή: iator.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ