Γιατί διακόπηκε η συνεδρίαση στη Βουλή; - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτική

Γιατί διακόπηκε η συνεδρίαση στη Βουλή;

Η Κωνσταντοπούλου και ο… Άδωνις

konstantopoulou-adonisΕμπλοκή υπήρξε στη Βουλή για την συζήτηση και την ψηφοφορία σχετικά με την αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως εξήγησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η εμπλοκή παρουσιάσθηκε επειδή δεν δόθηκε άδεια από τον αρμόδιο Εισαγγελέα στους προφυλακισμένους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν για την άρση ασυλίας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου της Βουλής να υπάρξει αναβολή για την Τετάρτη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαφώνησε και είπε ότι «ταλαιπωρείται χωρίς λόγο» και «έχω υποστεί διασυρμό από τον Τύπο», ενώ ισχυρίσθηκε πως αύριο δεν μπορεί να παρίσταται. Μαζί του συμφώνησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος που ρώτησε την Πρόεδρο της Βουλής «κατά πόσο θεωρείτε ότι η Βουλή πρέπει να είναι δέσμια των αποφάσεων των δικαστικών λειτουργών και οργάνων; Να μας το καθορίσετε αυτό για να σταθμίσουμε και την ψήφο μας».

«Ο Κανονισμός δεν εξετάζει τους λόγους που απουσιάζει κάθε βουλευτής. Πάντα λείπαμε κάποιοι, πάντα η απόφαση έβγαινε κατά πλειοψηφία των παρόντων», είπε και ο τ. Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Με την δική σας λογική δεν θα μπορεί αύριο να λειτουργήσει η Βουλή, δεν θα μπορούν να εκλεγούν τα Προεδρεία των Επιτροπών», υποστήριξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι «ανοίγεται μία κερκόπορτα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου διέκοψε την συνεδρίαση για 10 λεπτά.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ