Γιατι ο Βαρουφάκης γράφει το μικρό του όνομα με ένα «ν»; - Karfitsa.gr
Πολιτική

Γιατι ο Βαρουφάκης γράφει το μικρό του όνομα με ένα «ν»;

Τι απαντά...

varoufakis1

Πολλοί ίσως να έχουν προσέξει ότι νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης γράφει το όνομά του με ένα “ν”, δηλαδή Γιάνης και όχι Γιάννης, όπως για παράδειγμα στα εξώφυλλα των βιβλίων του. 

Σε πολλούς έχει δημιουργηθεί η απορία για ποιο λόγο μπορεί να το κάνει αυτό. Για αυτό το ζήτημα, είχε απαντήσει παλαιότερα ο κ. Βαρουφάκης και όπως ο ίδιος είχε ομολογήσει, «υπήρχε “αισθητικό” πρόβλημα με τα δύο “ν”». Μάλιστα, είπε ότι γράφει το όνομά του κατ’ αυτόν τον τρόπο από το Δημοτικό.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, είχε δηλώσει τα εξής: «Είχα αισθητικό πρόβλημα με τα δύο “ν”, δεν μ’ άρεσαν από τοΔημοτικό. Και κάποια στιγμή το έγραψα, το δοκίμασα να το γράψω με ένα “ν” και είχα μια δασκάλα, τετάρτη δημοτικού, η οποία μου το έσβησε και μου έβγαλε δύο μονάδες, που τότε το να αφαιρέσεις δύο μονάδες στο Δημοτικό ήταν τεράστιο. Το 10 το έκανε 8. Το 8 τότε σήμαινε ότι είσαι στούρνος! Και θυμώνω και αρχίζω και το γράφω συνεχώς με ένα “ν”» και πρόσθεσε «Και κάποια στιγμή, όταν ήμουν 13, σε ένα βιβλιοπωλείο έπεσα πάνω σε ένα βιβλίο του Γιάνη Κορδάτου, ο οποίος το γράφει με ένα “ν”, και λέω “να το”. Τελείωσε, αυτό ήταν. Εξιλέωσις!»

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ