"Δεν έχουν καταλάβει όλοι στην Ευρώπη την κατάσταση στην Ελλάδα" - Karfitsa.gr
Διεθνή

“Δεν έχουν καταλάβει όλοι στην Ευρώπη την κατάσταση στην Ελλάδα”

«Δεν μπορεί να διαπραγματεύεται ένας πρωθυπουργός με αξιωματούχους»

11s16junk1-thumb-large«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση δεν θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην Ελλάδα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν έχουν κατανοήσει όλοι, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Die Welt«το ένα τέταρτο των Ελλήνων στερείται κοινωνικής ασφάλισης και  η ανεργία είναι στο υψηλότερο επίπεδο».

Ο Γιούνκερ απέκλεισε οποιαδήποτε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο σενάριο «ανεπανόρθωτη απώλεια για τη φήμη» του ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ, παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να «σεβαστεί τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές».

«Εάν η κυβέρνηση θέλει να δαπανά περισσότερα χρήματα, πρέπει να αντισταθμίζει με την εξοικονόμηση ή πρόσθετα έσοδα» πρόσθεσε.

Θα πρέπει, τόνισε, «μετά τον Ιούλιο να εξεταστεί πως οι διεθνείς πιστωτές θα πρέπει να συμπεριφέρονται σε χώρες που βρίσκονται σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τα προγράμματα βοήθειας δεν πρέπει να είναι κατ’ ανάγκην λιγότερο απαιτητικές αλλά θα πρέπει…

διαβαστε τη συνεχεια paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ