Γκάγκα – Εξαδάκτυλος: Παρακινδυνευμένη μια μαζική έξοδος για το Πάσχα - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Γκάγκα – Εξαδάκτυλος: Παρακινδυνευμένη μια μαζική έξοδος για το Πάσχα

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών δεν κάνουν εύκολη τη μετακίνηση από νομό σε νομό ενόψει του Πάσχα, με τους ειδικούς να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

“Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να κουβεντιάσουμε για έξοδο Πάσχα”, είπε η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα. “Το άνοιγμα αυτό που γίνεται είναι λογικό. Και στην εστίαση με περιορισμούς ενδεχομένως να είναι λογικό να γίνει άνοιγμα. Όμως μια μαζική έξοδος για το Πάσχα είναι παρακινδυνευμένη με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή” ανέφερε.

“Βλέπουμε μια σταθεροποίηση, αλλά η σταθεροποίηση αυτή παραμένει ψηλά. Άνθρωποι συνεχίζουν να χάνονται και να βρίσκονται στην εντατική. Με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια. Είναι εκνευριστικό αλλά όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα θα έχουμε εικόνα” είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο OPEN.

Έπεσε ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσηλεύονται

Αναφορικά με τη χρήση των self test ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως πέρα από τα θετικά στοιχεία που έχουν φέρει, «το ερώτημα είναι τι γίνεται με εκείνους που έχουν αρνητικό τεστ. Αν έστω και ελάχιστα σταματήσουν να συμπεριφέρονται προσέχοντας τότε θα έχουμε διασπορά».

Η κ. Γκάγκα τόνισε επίσης ότι ο μέσος όρος των ανθρώπων που νοσηλεύονται έχει πέσει. «Έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας. Μπαίνουν στο νοσοκομείο σαραντάρηδες, πενηντάρηδες, ακόμα και τριαντάρηδες και εικοσάρηδες. Δεν μένουν συχνά αλλά έρχονται. Αντίθετα, δεν βλέπουμε πια μεγάλους ανθρώπους που έχουν κάνει το εμβόλιο».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ