«Γλυκές» τουρκικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη
Το περίφημο Καζάν ντιπί της σκοπεύει να φέρει στη Θεσσαλονίκη η αλυσίδα ζαχαροπλαστείων «Ozsut» που σχεδιάζει να ανοίξει στη Θεσσαλονίκη το νέο της υποκατάστημα στα πλαίσια του ανοίγματος της στην Ευρώπη.
Οπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», η «Ozsut» αποφάσισε να ανοιχθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και θα το κάνει μέσω της Θεσσαλονίκης, κοιτάζοντας δηλαδή προς το… παρελθόν της. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1938 από τον Σεφέρ Ουστά, ο οποίος είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Θεσσαλονίκη. Κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών, η οικογένειά του μετανάστευσε στη Σμύρνη, όπου ο Σεφέρ Ουστά δημιούργησε την «Ozsut». Μέχρι πριν από 20 χρόνια, λειτουργούσε μόνο ένα κατάστημα, 16 τετραγωνικών μέτρων στο Κεμεραλτί της Σμύρνης
Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία αναζητά ήδη κεντρικό κατάστημα στην Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας κυρίως στην οδό Τσιμισκή και στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο γενικός διευθυντής της τουρκικής αλυσίδας, Γιλντιρίμ Κουλού, υποστηρίζει πως η αγορά της Ελλάδας αποτελεί γέφυρα για τα επεκτατικά της σχέδια προς την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση και θεωρεί λογικό το πρώτο υποκατάστημα να ανοίξει στην Θεσσαλονίκη, δηλαδή σε μια πόλη όπου υπάρχουν πολλές γευστικές ομοιότητες με την Κωνσταντινούπολη.