«Γλυκές» τουρκικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Κοινωνία

«Γλυκές» τουρκικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη

Το περίφημο Καζάν ντιπί της σκπεύει να φέρει στη Θεσσαλονίκη η αλυσίδα ζαχαροπλαστείων «Ozsut» που σχεδιάζει να ανοίξει στη Θεσσαλονίκη το νέο της υποκατάστημα στα πλαίσια του ανοίγματος της στην Ευρώπη.

kazan-dipiΤο περίφημο Καζάν ντιπί της σκοπεύει να φέρει στη Θεσσαλονίκη η αλυσίδα ζαχαροπλαστείων «Ozsut» που σχεδιάζει να ανοίξει στη Θεσσαλονίκη το νέο της υποκατάστημα στα πλαίσια του ανοίγματος της στην Ευρώπη.

Οπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», η «Ozsut» αποφάσισε να ανοιχθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και θα το κάνει μέσω της Θεσσαλονίκης, κοιτάζοντας δηλαδή προς το… παρελθόν της. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1938 από τον Σεφέρ Ουστά, ο οποίος είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Θεσσαλονίκη. Κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών, η οικογένειά του μετανάστευσε στη Σμύρνη, όπου ο Σεφέρ Ουστά δημιούργησε την «Ozsut». Μέχρι πριν από 20 χρόνια, λειτουργούσε μόνο ένα κατάστημα, 16 τετραγωνικών μέτρων στο Κεμεραλτί της Σμύρνης

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία αναζητά ήδη κεντρικό κατάστημα στην Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας κυρίως στην οδό Τσιμισκή και στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο γενικός διευθυντής της τουρκικής αλυσίδας, Γιλντιρίμ Κουλού, υποστηρίζει πως η αγορά της Ελλάδας αποτελεί γέφυρα για τα επεκτατικά της σχέδια προς την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση και θεωρεί λογικό το πρώτο υποκατάστημα να ανοίξει στην Θεσσαλονίκη, δηλαδή σε μια πόλη όπου υπάρχουν πολλές γευστικές ομοιότητες με την Κωνσταντινούπολη.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ