"Aυτοψία" στα Λαδάδικα - Πόσα μαγαζιά λειτουργούν και πόσα έκλεισαν... - Karfitsa.gr
Κοινωνία

“Aυτοψία” στα Λαδάδικα – Πόσα μαγαζιά λειτουργούν και πόσα έκλεισαν…

Το www.karfitsa.gr στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης... Φωτορεπορτάζ Σάββας Αυγητίδης

ΛDSC_0014

Του Ηλία Μπουρμπούλα / Φωτορεπορτάζ Σάββας Αυγητίδης

Η περιοχή  βρίσκεται κάτω από τον εμπορικότερο και γνωστότερο δρόμο της Θεσσαλονίκης, την οδό Τσιμισκή. Ήταν και παραμένει στέκι για όλους όσους επιθυμούν να διασκεδάσουν, καθώς έχει ένα διαχρονικό χαρακτήρα στο χώρο της διασκέδασης.

Ο λόγος γίνεται για την περιοχή όπου υπάρχουν… 31 ταβέρνες, 19 μπαράκια και 9 καφέ. Επίσης στην περιοχή των Λαδάδικων  θα συναντήσει κανείς ένα κομμωτήριο, ένα κατάστημα παιχνιδιών καθώς και ένα ξενοδοχείο. Πέρα όμως από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι της πόλης βρίσκονται και…19 κλειστά καταστήματα.

20150605_115539

 

 

Στο ρεπορτάζ του Karfitsa.gr  ιδιοκτήτες και υπάλληλοι καταστημάτων μιλούν για την εικόνα που επικρατεί στην αγορά…

Η ιδιοκτήτρια καταστήματος παιχνιδιών και δώρων Ελένη Κοζανιτά δηλώνει  ότι «Υπάρχει έντονη κίνηση στην περιοχή των Λαδάδικων, είτε από τους  τουρίστες είτε από τους ντόπιους. Ο κόσμος μπαίνει στο κατάστημα βλέπει αλλά ψωνίζει  πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Τα κρουαζιερόπλοια ήταν και είναι ένα ανεκπλήρωτο όνειρο. Δηλαδή μπορεί να έρχονται τουρίστες στην πόλη αλλά τα χρήματα τους δε τα αφήνουν εδώ. Επίσης σημαντικός παράγοντας στην τουριστική κίνηση της πόλης  είναι οι απευθείας πτήσεις  στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Οι ξένοι τώρα γνωρίζουν την πόλη, μέχρι πρότινος ήξεραν μόνο την Χαλκιδική. Πλέον δουλεύουμε πάρα πολύ με τους Τούρκους όπου τελευταία έρχονται συνέχεια στην πόλη. Επίσης έρχονται πάρα πολλοί Κύπριοι και  Ιταλοί».

Ο υπάλληλος ταβέρνας Δ. Π. αναφέρει ότι: «Ο κόσμος έρχεται στα Λαδάδικα…  Πέρα από τους Θεσσαλονικείς έρχονται και πάρα πολλοί τουρίστες όπως Τούρκοι, Ρώσοι και Βούλγαροι. Σπάνια οι τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια θα έρθουν για να φάνε κάτι. Συνήθως αυτοί κάνουν την βόλτα τους, θα πιουν τον καφέ τους και ίσως αγοράσουν κάτι από τα μαγαζιά… Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή είναι οι πλανόδιοι μικροπωλητές και οι επαίτες».

20150605_120941Ο ιδιοκτήτης καφέ Νίκος Σιμόπουλος  δηλώνει ότι «Έντονη είναι η κινητικότητα του κόσμου στην περιοχή την ημέρα αλλά κυρίως τα βράδια…  Εμείς δουλεύουμε πάρα πολύ με τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη μας. Επίσης σημαντικός παράγοντας για την τόνωση της οικονομίας είναι τα κρουαζιερόπλοια. Τις ημέρες που δένουν τα πλοία στο λιμάνι γεμίζουν όλα τα τραπεζάκια του μαγαζιού».

Ο κ. Σιμόπουλος  αναφέρει ότι «Τα σημαντικότερα προβλήματα στην περιοχή είναι η ελλιπής καθαριότητα και το γεγονός ότι ο καθένας παρκάρει όπου βρει. Από τότε που σταμάτησε η λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας  το φαινόμενο αυτό έχει γίνει πιο έντονο».

20150605_122203Ο ιδιοκτήτης ταβέρνας Βασίλης Τερζόπουλος  τονίζει ότι « Τα Λαδάδικα είναι η μοναδική περιοχή η οποία δουλεύει στην πόλη. Η περιοχή αυτή  είναι ο κατεξοχήν προορισμός της Θεσσαλονίκης για  το φαγητό, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει πολλές επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούνται  στο χώρο της εστίασης. Στο κατάστημα έρχονται Θεσσαλονικείς αλλά και τουρίστες. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι και οι τουρίστες οι οποίοι έρχονται στην πόλη με τα κρουαζιερόπλοια καθώς τα Λαδάδικα είναι η πρώτη περιοχή που συναντούν μπροστά τους. Το άσχημο είναι ότι δεν δένει κάθε μέρα πλοίο  στο λιμάνι…. Κατά την γνώμη μου ένα σφάλμα του Δήμου είναι που δεν έχει κάνει κάτι για να προωθήσει και να κάνει πιο γνωστή την περιοχή των Λαδάδικων, διότι νομίζω ότι στο θέμα της προβολής υστερούμε σαν περιοχή».

Η ιδιοκτήτρια ταβέρνας Μ. Ν. δηλώνει ότι «Ο κόσμος έρχεται  στην περιοχή και όλοι εδώ οι καταστηματάρχες λίγο πολύ δουλεύουμε. Συχνά πυκνά δίνουν δυναμικά το παρών και οι τουρίστες… Το μόνο μειονέκτημα το οποίο υπάρχει είναι ότι δεν πραγματοποιείται  κάποια οργανωμένη προβολή από τους δημόσιους φορείς για την περιοχή» Περισσότερες φωτο εδώ www.e-photopress.blogspot.com

lad

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ