fbpx

, Πέμπτη
12 Σεπτεμβρίου 2024

search icon search icon

Η φράουλα και οι βιταμίνες της


Η φράουλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C (σε βαθμό που 4-5 φράουλες είναι αρκετές για να πάρουμε την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα της βιταμίνης), ενώ διαθέτει επιπλέον βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α (καροτίνη), ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ιώδιο, μαγνήσιο, σελήνιο, τανίνες, και αρκετές φυτικές ίνες. Παράλληλα είναι τονωτικές και διουρητικές.
Όσον αφορά στη θερμιδική της απόδοση, αντιστοιχεί σε 40 θερμίδες ανά 100 γραμμάριο.
 
Όταν αγοράζετε φράουλες, πρέπει να διαλέγετε εκείνες που έχουν μικρό έως φυσιολογικό μέγεθος και φροντίστε να λάβετε μόνο την ποσότητα που μπορείτε να καταναλώσετε άμεσα, μέχρι την επόμενη ημέρα. Θα πρέπει να φαίνονται καθαρές, συμπαγείς, λαμπερές και να έχουν μικρές τριχίτσες στην επιφάνειά τους, που δείχνουν ότι είναι φρέσκιες.
 
Διατηρούνται στη συντήρηση του ψυγείο για το πολύ 2 ημέρες. Να αφαιρείτε τα κοτσάνια τους αφού τις πλύνετε, γιατί όταν εισχωρεί στο εσωτερικό τους το νερό, αλλοιώνεται η γεύση τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.