22:19, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Κλείστε ένα ραντεβού… αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη

H Αντιδημαρχία Κοινωνικής  Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας  και Ισότητας των δύο φύλων, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς, συνεχίζει δυναμικά την εκστρατεία της εαρινής αιμοδοσίας για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.  Το Σάββατο 20 Μαΐου διοργανώνει σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ την  12η Εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου
Κινητή μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ θα βρίσκεται στον χώρο  από τις 9 το πρωί έως  τις 13.30 και όσοι πολίτες επιθυμούν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια μπορούν να  προσέρχονται εκείνη την ημέρα, προκειμένου να προσφέρουν αίμα, σώζοντας ζωές.
Στόχος της δράσης αυτής είναι  η αύξηση των αποθεμάτων τράπεζας αίματος της υπηρεσίας, και ταυτόχρονα η ανάπτυξη   ενός   πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος, στο κοινωνικό περιβάλλον των δημοτών εκείνων,  που θα συμμετέχουν και θα προσφέρουν αίμα, ώστε να αντιμετωπίζονται  οι  έκτακτες ανάγκες.
Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο  θα βρίσκεται και το παράρτημα Βορείου Ελλάδος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, για ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών Δωρητών Οργάνων.
Οι πολίτες και φορείς  που θα σπεύσουν να δώσουν ένα «φιλί ζωής»  σε αυτούς που θα το χρειαστούν με τη σπουδαία και ανιδιοτελή προσφορά τους,  θα αποδείξουν έμπρακτα την πίστη τους στην ισχυρή δύναμη της κοινωνικής ευαισθησίας σε αυτή την προσπάθεια ύψιστης προσφοράς και απαράμιλλης ηθικής ικανοποίησης.
Τα αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης για τον άνθρωπο, θα γίνουν  για μια ακόμη φορά φανερά στην Καλαμαριά, μέσα από τη 12η αυτή εθελοντική αιμοδοσία, μεταφέροντας το μήνυμα “ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ”.