Νέα θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού!

 

Μια νέα θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού με τη χρήση ειδικής ιονίζουσας ακτινοβολίας άρχισαν να χορηγούν δοκιμαστικά σε ασθενείς επιστήμονες στην Ιαπωνία.

Ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Ακτινολογικών Επιστημών ανακοίνωσαν ότι έχει ξεκινήσει η πρώτη κλινική δοκιμή της νέας θεραπείας, η οποία είναι πιο ισχυρή και καθόλου παρεμβατική και λειτουργεί στέλνοντας στα καρκινικά κύτταρα ακτίνες που δρουν σε πολύ μεγαλύτερο βάθος από ό,τι οι υπόλοιπες, καθώς έχουν την ικανότητα να διατηρούν περισσότερο τη δύναμή τους.

Μάλιστα, η αποτελεσματικότητα της θεραπείας ενισχύεται και από τον ειδικό εξοπλισμό που ανέπτυξαν οι επιστήμονες, ο οποίος κρατά σταθερό τον μαλακό ιστό του μαστού, διευκολύνοντας έτσι τη χορήγησή της.

Στην κλινική δοκιμή συμμετέχουν 20 ασθενείς ηλικίας τουλάχιστον 60 ετών, που έχουν εμφανίσει μικρούς όγκους, οι οποίοι δεν έχουν εξαπλωθεί.

Σύμφωνα με την επιστημονική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη θεραπεία έχει αποδειχθεί ήδη όσο ασφαλής και αποτελεσματική χρειάζεται ώστε να μπορεί να χορηγηθεί και σε ασθενείς με άλλες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα και του προστάτη, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

«Η θεραπεία με ιονίζουσα ακτινοβολία θα αποτελεί την εναλλακτική λύση για τους ασθενείς που δεν θέλουν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση ή δεν μπορούν να υποβληθούν στη συνήθη θεραπεία με ακτινοβολίες, οι οποίες απαιτούν τακτικές επισκέψεις για διάστημα μηνών», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Kumiko Karasawa, ογκολόγος – ακτινολόγος με ειδίκευση στον καρκίνο του μαστού.