, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Πέντε πράγματα που πρέπει να αποφύγεις μετά το φαγητό

Πολλοί από εμάς, ζούμε με διαρκή έλλειψη χρόνου, η οποία επηρεάζει την καθημερινή μας ρουτίνα. Για να πάμε στη δουλειά στην ώρα μας, πίνουμε ένα καφέ για πρωινό και γρήγορα μπαίνουμε για ένα ντους. Και τα δύο μοιάζουν ακίνδυνα.thehomeissue_ntous-620x354
Όταν κάνουμε ντους ή μπάνιο, η θερμοκρασία του σώματός μας αυξάνεται ελαφρώς. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, το σώμα στέλνει λίγο περισσότερο αίμα στο δέρμα απ’ότι συνήθως. Αυτό μπορεί να διαταράξει τη διαδικασία της πέψης και να κάνει πιο αργό τον μεταβολισμό. Η καλύτερη στιγμή να κάνεις ντους είναι 30 λεπτά μετά το γεύμα.kafes44
Για κάποιους από εμάς, ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι μετά το φαγητό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος ενός γεύματος. Αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι αυτό το ακίνδυνο ποτό έρχεται σε επαφή με την αφομοίωση του σιδήρου, ενός μεταλλικού στοιχείου που παίζει σημαντικό ρόλο στο ανθρώπινο σώμα. Ως εκ τούτου, τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα που πάσχουν από έλλειψη σιδήρου πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση του τσαγιού μέσα σε μια ώρα από την ώρα του φαγητού.
Οι ενήλικες θα ήταν καλύτερα να καταναλώνουν ένα φλιτζάνι καφέ που, αντίθετα, δεν θα πρέπει να πίνεται με άδειο στομάχι, ή θα πρέπει να περιορίσουν τον εαυτό τους σε ένα ποτήρι νερό.
upnos-trend-708
Ο μύθος ότι το φαγητό πριν πάτε για ύπνο είναι μια άμεση αιτία του υπερβολικού βάρους, έχει διαλυθεί εδώ και πολύ καιρό. Παρ ‘όλα αυτά, είναι σαφές, ότι δεν πρέπει να αγνοούμε το υπόλοιπο της ζημίας που μπορεί να προκαλέσει. Το να κοιμάστε με γεμάτο στομάχι προκαλεί ενοχλήσεις όπως καούρα, ρέψιμο, και υψηλή οξύτητα. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι ο τακτικός ύπνος, αμέσως μετά το γεύμα ή το δείπνο, αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι καλύτερο να πας στο κρεβάτι 2 ώρες μετά το φαγητό.gymnastiki
Δεν έχει σημασία πόσο δελεαστικό είναι να τροφοδοτήσετε το σώμα σας με ένα καλό γεύμα και στη συνέχεια να ξεκινήσει μια προπόνηση, οι ειδικοί δεν το συνιστούν. Ένα γεμάτο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία, όπως λόξυγκα και ναυτία, καθώς και πιο σοβαρές συνέπειες: αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού και σπασμούς.
Εάν και πάλι δεν μπορείτε να περιμένετε να ξεκινήσετε την άσκηση μετά το φαγητό, είναι καλύτερα να περιοριστείτε σε ένα ήσυχο περίπατο και να ξεκινήσετε την άσκηση τουλάχιστον 2 ώρες αργότερα.tsigara3
Σχεδόν όλα τα συστήματα στο σώμα εμπλέκονται κατά τη διάρκεια της πέψης. Σε αυτό το σημείο, η νικοτίνη θα απορροφηθεί σε διπλό βαθμό, αυξάνοντας, κατά πολύ, όλες τις βλαβερές συνέπειες της. Επιπλέον, έχει αποδειχτεί ότι ο καπνός μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση των βιταμινών και των ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων του ασβεστίου και των βιταμινών C και D, αναιρώντας την επίδραση ακόμα και του πιο υγιεινού γεύματος.
Φυσικά, είναι καλύτερο να σταματήσετε το κάπνισμα εντελώς. Αλλά αν συνεχώς καπνίζετε και δεν μπορείτε να αρνηθείτε ένα τσιγάρο μετά από ένα γεύμα, δώστε στο σώμα σας τουλάχιστον 20 λεπτά χωρίς τσιγάρο.
ΠΗΓΗ: brightside

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.